Δεν μπορώ να έρθω αντιμέτωπη με τους γείτονες μου
Παιδιά καλησπέρα σε όλους, μόλις έκανα εγγραφή ως νέο μέλος. Έχω και εγώ ένα πρόβλημα εδώ και αρκετό καιρό με τους ανθρώπους γύρω μου, φοβάμαι να βγω έξω από το σπίτι γιατί νιώθω ότι δεν ξέρω ποιους να χαιρετήσω και ποιους να αγνοήσω. Για να γίνω πιο συγκεκριμένη δεν έχω πρόβλημα με τα δικά μου φιλικά άτομα αλλά με τον κοινωνικό περίγυρο στο συγκρότημα στο οποίο μένω. Το συγκρότημα προέρχεται από αντιπαροχή την οποία έδωσαν οι δικοί μου-ενώ πριν ήταν μονοκατοικία όπου έμενε μόνο η οικογένειά μου-τώρα μένουν πάρα πολλές οικογένειες και εδώ και 4 χρόνια ήρθα να μείνω και εγώ με τον συντροφό μου. Από τον πρώτο χρόνο που ήρθα προέκυψαν διάφορα γραφειοκρατικά προβλήματα όσον αφορά του τι είναι δικό μας και τι των άλλων στους εξωτερικούς χώρους καθώς και ενημερώθηκα πως αν χρειαστεί να πουλήσουμε στο μέλλον το διαμερισμά μας υπάρχει επίσης νομικό κόλλημα, όλα αυτά δεν τα γνωρίζουν οι άλλοι ιδιοκτήτες παρά μόνον εγώ. Οι ιδιοκτήτες με αντιμετωπίζουν με ένα ύφος, κατά τη γνώμη μου, υπεροπτικό και σνομπ (ίσως και εκείνοι να νομίζουν το ίδιο για εμένα). Αυτή η κατάσταση με έχει οδηγήσει στο να μην νιώθω καθόλου καλά σε τέτοιο σημείο ώστε όταν είμαι κάπου να με απασχολεί το πως θα γυρίσω σπίτι ή όταν είμαι σπίτι το πως θα βγω έξω να φύγω. Ο φαύλος αυτός κύκλος με έχει αρρωστήσει γνωρίζω ότι είμαι υπερβολική, αλλά νιώθω σαν να μου καταπάτησαν οι άλλοι το χώρο μου και τώρα πρέπει να το υποστώ μη γνωρίζοντας το πως. Σε αναμονή της γνώμης σας για να το συζητήσουμε...