ΣΥΖΗΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΕ ΔΙΠΟΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Παρακολουθώ και εγώ το foroum εδώ και αρκετό καιρό. Η γυναίκα μου πάσχει έδω και 4 χρόνια από διπολική διαταραχή. Ξεκίνησε με κατάθλιψη τα πρώτα 2 χρόνια η οποία σιγά σιγά ατόνησε και εξελίχθηκε σε μανία η οποία σε έντονη μορφή κράτησε 1 χρόνο και μετά εξελίχθηκε σε υπομανία. Εν ολίγης τα τελευτάια 4 χρόνια έχουμε ζήσει ισροπημένα μόλις 4-5 μήνες.
Έχω 2 παιδία 11 και 9 χρονών.
Εδώ και 3 χρόνια η γυναίκα μου παρακολουθειται από υχολόγο ψυχίατρο. Η ζωή μας έχει χάσει κάθε μέτρο. Αναγκάστηκα να ζητήσω στήριξη και εγώ σε ψυχολόγο γιατί μόλις μπήκε στη μανία άρχισε να συμπεριφέρετε τρελά. Ο μικρος μας ο γιος παρουσίασε και αυτός ψυχολογικά προβλήματα αλλά ευτυχώς δείχνει να τα έχει ξεπεράσει.
Αναζητώ συμβούλές και γνώση από αλλους που έχουν αντίστοιχο πρόβλημα αλλά που το βιώνουν μεγαλύτερο διάστημα για να καταλάβω τι γίνεται στο μέλλον.
Εξαιτίας της μανίας και των συμπτωμάτων έχουμε χάσει επαγγελματικά περίπου 70.000 € από τις επιλογές της γυναίκας μου.
Αντιμέτώπισα και εγώ προβλήματα την ερωτική απόριψη.
Παρακλώ αν υπάρχει κανείς με μεγαλύτερη εμπειρία εχοντας αντέξει περισότερο να μου δώσει πληροφορίες γιατι εδω και ένα μήνα η γυναίκα μου ξαναμπήκε στην κατάθλιψη και νιώθω πως όσες προσπάθειες και αν εκανα δεν οφέλησαν. Φοβάμα πως έχει ξαναρχίσει ένας νέος κύκλος ο οποίος αν είναι αντίστοιχού μεγέθους και έντασης με τον πρώτο νμίζω πως είνια άδικος κόπος να τον αντέξω.
Η γυναίκα μου πέρνει 2 Anaflalin και 1 Cipralex κα΄θε μέρα και σε λίγο θα ξεκινήσει λίθιο.
Είμαι έτοιμος να χωρίσω και να πάρω και τα παιδιά μαζί.
Είμαι 39 ετών είμαι 22 χρόνια με την γυναίκα μου και είμαστε 12 παντρεμένοι.
Ζητώ συμβουλές από μέλη με μεγαλύτερη εμπειρία.
Ευχαριστώ