Ήμουν η χειρότερη μητέρα..
Καλησπέρα σας!! Ο λόγος που αποφάσισα να γράψω είναι ο πρώτος μου γιος. Χρόνια τώρα προσπαθώ να βρω έναν τρόπο να τον διαχειριστώ. Χρόνια τώρα πίστευα ότι είχα ένα πολύ δύσκολο παιδί, πολύ ζόρικο και εντελώς διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα φυσιολογικά παιδιά. Ξαφνικά όμως σαν να είδα την αλήθεια... Εγώ είχα το πρόβλημα.. Ήμουν από την ημέρα που γεννήθηκε πολύ αρνητική απέναντι του... Ήμουν 24και μου ήρθε λίγο δύσκολο το μεγάλωμα ενός μωρού. Έκλαιγε και θυμώνα...δεν ήθελα να τον πολυσηκωνω. Ήμουν μόνη τις περισσότερες ώρες μαζί του και εκνευρίζομουν να ασχολούμαι όλη την ώρα μαζί του. Το έκανα απλώς δεν ήμουν και στα καλύτερα μου.. Οταν γεννήθηκε το 2ο παιδι ήμουν πολύ στοργική γιατί ήξερα τι με περιμένε και μπορούσα να το διαχειριστώ καλύτερα. Ήμουν πολύ καλή μαμά. Στον πρώτο μου όμως εξακολουθούν να είμαι αρνητική... Δεν ξέρω γιατί... Λυπάμαι που το λέω... Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω και να πάρω το αγοράκι μου Αγκαλιά και να του δώσω αγάπη, αυτή που του άξιζε... Εν ολίγοις πέρασαν 10 χρόνια... Και ξύλο έδωσα.. Και τιμωρίες τον έβαλα... Και σε παιδοψυχολογους έτρεχα να βρω γιατί αυτό το παιδί με δυσκόλευε τόσο πολύ.. Κανείς δεν μπόρεσε να δει αυτό που κατάφερα μόνη μου να δω.... Το παιδί μου ζητούσε αγάπη και προσοχή... Χωρίς φωνές και κριτική.... Σήμερα προσπαθώ να γιατρέψω τις πληγές του... Δεν έχει καταλάβει πόσο με πονάει μέσα μου... Κάθε μέρα του λέω πόσο τον αγαπώ... Έτσι... Απλά... Χωρίς αλλά... Απλώς τον αγαπώ... Και του τονίζω πως είμαι σίγουρη πως θα γίνει σούπερ όταν μεγαλώσει... (όταν έχει κάνει λάθη και του εξηγούμε πως έπρεπε να είχε σκεφτεί) Μέσα μου όμως κλαίω τα χαμένα χρόνια... Στην πιο τρυφερή του ηλικία να μην έχει μια τρυφερή μητερουλα να του δίνει αγκαλιές και φιλιά με πάθος... Κάθε Μέρα μου δείχνει πόσο το έχει ανάγκη.. Μου ζητάει συνέχεια αγκαλιές... Συνέχεια...Δεν ξέρω αν πλέον είναι αργά.. Θέλω να αλλάξω το παρελθόν...