Originally Posted by
Macgyver
Γεια σου αγαπητη λουλουδα , θα σου γραψω μερικα πραματα για να χασεις κιλα .......κι εγω ειχα παρει κιλα χρονια τωρα απο ενα φαρμακο , και αποφασισα να τα χασω , πολυ πιο δυσκολο για μενα αφου ειμαι μεγαλος , αρα αργος μεταβολισμος .......ξεκινησα 4/12/17 απο 107 κιλα , για να καταληξω 84 κιλα τον Μαιο , που ειναι ακριβως τα κιλα μου , τωρα ειμαι 102 κιλα .......δεν κανω ουτε γυμναστικη , ουτε πολυκινουμαι ( κτθλψη βλεπεις ) ........αλλα εχω δωσει βαση στις πρωτεινες στην διατροφη μου , και στα προιοντα ολικης αλεσης ( δεν επηρρεαζουν την ινσουλινη , ορμονη που ευνοει την μετατροπη σε λιπος των τροφων ) ........το πρωι , για να παρει μπρος ο μεταβολισμος ( πολυ σημαντικο ) πινω ενα δυνατο Ελληνικο καφε , και ενα ροφημα με τζιντζερ μεσα ( το βρισκεις σε καταστημα υγιεινων τροφων ,σε σκονη ) , αμφοτερα επιταχυνουν τον μεταβολισμο , και το τζιντζερ κοβει την ορεξη .......τρωω ενα καλο πρωινο, με βαση στις πρωτεινες , ας πουμε ενα τοστ με ψωμι ολοκης αλεσης , με τυρι με λιγα λιπαρα , και γαλοπουλα , πολυ σημαντικο να μην παραλειπεις γευματα .....για δεκατιανο θα φαω κανα κομματι τυρι , με ψωμι , η ακομη καλυτερα μπολικα αμυγδαλα .........μεσημερι η ψαρι , η κατι λαδερο , πχ. φασολακια πρασινα , η σουβλακι ( χωρις πιτα ) γαλοπουλα , η κοτοπουλο , η κοντρα μπριζολα , ει δυνατον με σαλατα .......το μεσημερι πινω αλλον ενα καφε, ναναι ο μεταβολισμος σε εκρηγορση , η τζιντζερ σε σκονη παντα , ...............το απογευμα θα φαω παλι κατι ελαφρυ , και το βραδυ ενα κανονικο παλι γευμα , με πρωτεινες , αφηνοντας να περασουν 2-3 ωρες μεχρι να κοιμηθω ..........οχι γλυκα , οχι πλλους υδατανθρακες, πατατες μονο ψητες η βραστες , ψωμι παντα ολικης , μακαρονια και ρυζι ολικης , πολλες σαλατες πρασινες , ντοματες , αγγουρι , πιπεριες , αυγα που σε μπουχτιζουν , βραστα , εχουνε μονο 80 θερμιδες εκαστον , και οταν σηκωθω απο το τραπεζι , παντα σηκωνομαι πεινασμενος ελαφρως , διοτι το σημα στον εγκεφαλο οτι χορτασες κανει 20 λεπτα να παει ...........μην περιμενεις να χασεις ανω του 1% βαρους/βδομαδα , ειναι το απολυτο max , και καποια στιγμη στον μηνα πανω , κολλαει ο οργανισμος ( και θα ξανακολλησει ) , δεν χανει , μεχρι να ξαναρχισει να χανει , οποτε μην ζυγιζεσαι παρα μια φορα τον μηνα , διοτι μπορει να δεις ενα νουμερο και να σε απογοητευσει .....μην προσπαθεις να κανεις διαιτα πείνας , θα τα ξαναπαρεις τα κιλα , και με το παραπανω , κανε λογικα πραματα , και θα αμοιφθεις , μην στερεισαι πολλα πραματα , παλι θα ξανακυλησεις ......α , και σοκολατα μαυρη , η με στεβια ,για γλυκο , αντικατεστησε την ζαχαρη με στεβια .....και αμυγδαλα .......οχι στα γλυκα , τηγανητα , πολλα λιπαρα , αναψυκτικα , ασπρο αλευρι ........φαντασου αμα βαλεις και λιγο περπατημα στην ζωη σου ...τελος Μαιου θαμαι στα κιλα μου , αλλα εχω υπομονη , δεν βιαζομαι , ουτε απογοητευομαι ......δεν ακολουθω καμμια διαιτα , αλλα ξερω απο διατροφη λογω πολυχρονης γυμναστικης .....
τρωγε και φρουτα , το ξεχασα , ολο και κατι θαχω ξεχασει ......και μην παραλειπεις γευματα ......τρωγε εστω και κατι μικρο......
Επισης τρωγε λιπαρα ψαρια , οπως σολωμο η τονο , αδυνατιζουν .........και διαφορους ξηρους καρπους , οχι μονο αμυγδαλα , κατα προτιμηση αναλατους ............καλυτερα σαλατες παρα φρουτα , μονο το μηλο δεν παχαινει καθολου ........και γιαουρτι με 2% λιπαρα , γαλα δε με 1,5 % λιπαρα , το γιαουρτι εχει μεγαλη βιολογικη αξια , βαζε και μελι μεσα ........
Στις γιορτες εκανα παρασπονδιες , αλλιως θαχα χασει παραπανω .........
δυασκολο σε μια παραγραφο να περιγραψεις την σωστη διατροφη , που ειναι ολοκληρη επιστημη .....