Κριτηρια επιλογης ψυχιατρου
Εχουμε συζητησει κατα καιρους τα κριτηρια επιλογης ψυχοθεραπευτη. Μεσα σε αυτα εχουμε αναφερει πολλες φορες οτι πρεπει να εχει ξεχωριστο χωρο αναμονης που να κλεινει η πορτα ωστε ο ενας ασθενης να μην πεφτει μουρη με μουρη με τον αλλον, αλλα και να μην ακουει την προηγουμενη συνεδρια.
Οι ψυχιατροι θεωρουν οτι εξαιρουνται απο τετοιους κανονες?
Δεν εχω παει σε πολλους. Σε μολις 2. Την πρωτη την "απελυσα" επειδη ηταν φραγκοφονιας και οταν πηγαινα για συνταγογραφηση μονο νευριαζε και κατεβαζε μουτρα και εμενε μουγκη, μην παει και κανει καμμια ερωτηση για το πώς τα παω αφου θα επαιρνε μονο 10€ της συνταγης. Επισης, την τελευταια φορα προσπαθησε να με αναγκασει να κανουμε ολοκληρη συνεδρια, εβγαλε το σημειωματαριο ενω της ειπα οτι πηγα για συνταγη και παρολο που ξερει οτι κανω σε ψυχολογο ψυχοθεραπεια καθε εβδομαδα, ηθελε να παρει κι αυτη ντε και καλα τα 50 ευρουλακια της.
Δεν εχει ξεχωριστο χωρο αναμονης και ο ενας πεφτει πανω στον αλλον. Ειναι Αθηναια και ερχεται καθε δευτερο παρασκευοσαββατο για ραντεβου στην επαρχια. Επισης, ειναι απο αυτες που ρωτανε με νοημα "Χρειαζεστε αποδειξη?"
Μου εγραφε το εφεξορ χωρις να με εχει ενημερωσει για πιθανες παρενεργειες ουτε για το μικρο χρονο ημιζωης του φαρμακου και τα συμπτωματα αποσυρσης που προκαλουνται ακομα και αν ξεχασεις εστω μια δοση.
Οφειλω να της αναγνωρισω ομως οτι την πρωτη φορα που πηγα ειχε παρει υπερπληρες ιστορικο για καθε ενδεχομενο και ειχε κρατησει σημειωσεις και φακελο για τα παντα.
Ενας αλλος ψυχιατρος που πηγα τωρα προσφατα για την περιπτωση της γιαγιας μου, ηρθε προσφατα απο τη Σουηδια, το οποιο φροντισε να διαφημισει. Ουτε αυτος εχει ξεχωριστο χωρο αναμονης, παρολο που ειναι και ψυχοθεραπευτης. Ηταν ντυμενος σα να πηγαινε σε τουρνουα γκολφ και ειχε πολυ στυλακι "Εμεις στο εξωτερικο δε φοβομαστε να δινουμε μεγαλυτερες δοσεις απο τα πιο ενεργα φαρμακα ενω στην Ελλαδα φοβουνται αυτα και υπερσυνταγογραφουν ζαναξ". Το ιστορικο που πηρε ηταν ελλιπεστατο, δεν εδωσε καμμια συμβουλη για τον ψυχολογικο παραγοντα που παιζει τεραστιο ρολο ειδικα σε ατομα με ανοια και βαρια καταθλιψη και ενω μου εγραψε το ρεμερον, δε μου ειπε οτι ανοιγει την ορεξη και ολοι παχαινουν με αυτο ουτε οτι καποια στιγμη σταματαει η δραση του αποτομα.
Στο τελος ρωτησε κιολας αν ειναι να κοψει μικροτερη αποδειξη απο τα 50€ που πηρε για λιγοτερο απο 20 λεπτα εργασιας και χωρις να παρει πληρες ιστορικο.
Εχετε πετυχει ποτε ψυχιατρο με ξεχωριστο χωρο αναμονης?
Εχετε πετυχει ποτε ψυχιατρο που ενημερωνει αναλυτικα για τη χρηση των φαρμακων?
Εχετε πετυχει ψυχιατρο που οταν το ραντεβου ειναι για συνταγογραφηση, λεει και 2 ρημαδοκουβεντες με τον ασθενη?
Εχετε πετυχει ψυχιατρο που κοβει αποδειξεις για τα 50-60-70-80€ που μολις ζητησε?