Καλησπέρα με λένε Κατερίνα και θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα θέμα που αντιμετωπίζω.Με τον άντρα μου είμαστε μαζί 16χρόνια τα 6 τελευταία παντρευτήκαμε και κάναμε ενα παιδάκι.Σε όλα τα χρόνια που τον ξέρω είχε πάντα απωθημένα αγάπης απο την οικογένεια του.Ο πατέρας του ήταν απών στην οικογένεια.Βάραγε μητέρα και κόρη και ο άντρας μου για να αποφύγει να τα βλέπει αυτά ξεκίνησε να μένει απο μικρός 12 χρονών σε ένα δώμα πάνω απο το σπίτι του.Είχε μια δική του επιχείρηση και λόγω κρίσης έκλεισε.Έμεινε για αρκετό καιρό άνεργος και παραλλήλα εγω έμεινα και εγκυος.Είχε αρχίσει να μπαίνει σε καταθλίψη μια λόγω του παιδιού που είχε απαιτήσεις μια της στεναχωρίας του που δεν είχε δουλειά.Με τα χίλια ζόρια και μέσω γνωστού μετα απο 2 χρόνια ανεργίας βρήκε δουλειά.Ξεκίνησε πολύ καλά όμως μετα απο ενα χρόνο άρχισε να ζορίζετε.Του βγαίνανε φοβίες που είχε αλλα δεν τις είχε βγάλει.Κρίσεις πανικού,κλειστοφοβία, έπαιρνε προσωπικά κάποιες
Παρατηρήσεις που δεν αφορούσαν αυτόν.Με αποτέλεσμα οταν ξεκίνησαν οι κρίσεις πανικού είχε ενα μπουκαλάκι με τσίπουρο στην τσάντα του για να μπορέσει να
Αντιμετωπίσει την κατάσταση.Μετά απο καιρό ξεκίνησαν και οι αυπνίες και εκεί πάλι το τσίπουρο για να τον βοηθήσει να κοιμηθεί.Μετά απο 1χρόνο είχε πάντα μαζί του μια τσάντα με ενα μπουκα΄λι νερό και ενα μπουκαλάκι τσίπουρο για να νιώθει ασφάλεια.Κάποια στιγμή μετά απο πολύ ζόρι στην δουλειά πιέστηκε και ήρθε φουσκωμένος στο σπίτι.Έκαιγε το στήθος του και μου λέει δεν μπορώ άλλο.Τον ρώτησα πως αν έφευγε απο την δουλειά θα τον βοηθούσε ψυχολογικά?Και μου είπε ΝΑΙ και το έκανε.Την μια μέρα το έκανε την άλλη έπεσε ξερός για ύπνο.Όλη την ημέρα κοιμόταν και το βράδυ έπινε αλκοόλ όχι μεγάλες ποσότητες για να κοιμηθει.
Πότε δεν ήταν μεθυσμένος,πότε δεν μας πείραξε ποτέ δεν μας ενόχλησε.Μόνο κοιμόταν.Όταν του έλεγα να το κοιτάξει και να βρούμε ενα γιατρό για τα ψυχολογικα του πάντα έλεγε ξέρω τι έχω θα το φτιάξω μόνος μου.Έτσι άντεξα ενα μήνα στο σπίτι μετά αναγκαστηκά τον έδιωξα απο το σπίτι και τον έστειλα στους γονείς του για να μην τον βλέπει το παιδί.Εκεί κάθισε 2μηνές.Πήγε σε ψυχιατρο ξεκινησε να παιρνει τα χαπιά σιγα σιγα σταμάτησε να πίνει.Και ετσι γυρισε στο σπιτι ξανά.
Στο σπίτι η χαρα κράτησε ενα μήνα.Μετα ξεκίνησε παλι να πίνει σιγα σιγα.Στην αρχή σαν παρέα μετά μόνο το βράδυ.Μετά απο ενα τσακωμο που είχε με τους γονείς του σταμάτησε και τα χάπια και άφησε μόνο το βράδυ το ποτό να τον βοηθάει να κοιμάται.Η γιατρός μας είπε πως πρέπει να είμαστε αυστηροί μαζί του.Εφτασα να μην κοιμάμαι τα βραδυα για να παρακολουθώ τι κάνει.Έχει κάνει την νύχτα μέρα.Πάντα μου το έκρυβε,μου έελγε ψέμματα και έβγαινε απο το σπίτι μόν όταν ήταν να πάρει
Το ποτό του.Εχουν περάσει 5μήνες απο τότε και πλέον εχω κουραστεί.Πως μπορώ να τον βοηθήσω ψυχολογικά?Τι μπορώ να κάνω να τον βοηθήσω?Μου έιπαν να πάει σε ομάδα μόνο έτσι θα βοηθηθεί.Αυτό που κάνω πλέον είναι πως του λέω πως θα φύγει απο σπίτι την τάδε μέρα και αυτή είναι την άλλη Πεμπτη.Και θα το κάνω.Τον βοηθάω έτσι η τα κάνω χειρότερα?