Παιχνίδια μυαλού, λογικής, γριφοι, αινίγματα
Τι μεγαλύτερο αίνιγμα από την ίδια την ζωή;;
Πέρα όμως από αυτό το φιλοσοφικό αίνιγμα για την ύπαρξη μας υπάρχουν αινίγματα και γρίφοι τόσο στην καθημερινότητα όσο και σε μορφή διασκεδαστικών παιχνιδιών.
Εγώ θα αναφερθώ στην 2η κατηγορία. Πως τα πάτε με παιχνίδια που χρειάζονται αναλυτική, αφαιρετική και λογική σκέψη;; Είναι εθιστικά νομίζω όταν έχεις ένα μυαλό που μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις. Προσωπικά δεν είμαι οπαδός γιατί πάντα έβρισκα το μυαλό μου να μη μπορεί να σκεφτεί. Τα μαθηματικά πάντα με δυσκόλευαν και δεν μου άρεσαν οι γρίφοι. Κάπου κάπου όμως ρίχνω μια ματιά σε τέτοιοι είδους παιχνίδια.
Αυτό που παρατήρησα έχοντας ψύχωση είναι ότι το μυαλό μου το αισθάνομαι κάπως άδειο θα έλεγα. Είναι μια αίσθηση σαν να μη έχει σπίθα. Ενα είδος νωθρότητας και κινείται σε μονόδρομο και στενό δωμάτιο. Δεν είναι πολύστροφο και αυτό είναι λογικό μιας κ αυτά είναι τα αποτελέσματα αυτής της πάθησης. Με εκνευρίζει που δεν μπορώ να ανακαλύψω κάποια όρια του ή που δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω σε νοητικές προκλήσεις.
Ακόμα και κοινωνικά παρακολουθώ τους γύρω μου να παίζουν με το μυαλό των άλλων είτε αρνητικά είτε για πλάκα, να κάνουν πειράγματα που όσο απλό φαίνεται θέλει και ένα είδος σκέψης και μου φαίνεται πολύ δύσκολο.
Επαιξα το παιχνίδι Tower of Hanoi με 6 δίσκους που είναι παιχνίδι λογικής και χρειάζεται να σκέφτεσαι κάποια βήματα μπροστά καθώς και να καταλαβαίνεις την κίνηση που πρέπει να γίνει για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το έλυσα με 285 κινήσεις που είναι πολλές αν σκεφτεί κανείς πως μπορεί να βγει με ελάχιστες κινήσεις 63.
Το παιχνίδι βρίσκεται εδώ =====>https://www.mathplayground.com/logic..._of_hanoi.html
Εχετε παιχνίδια που σας αρέσουν ή σελίδες που μπορείτε να προτείνετε;;
Πως νιώθετε την σκέψη σας;;Διασκεδάζετε με τέτοιου είδους προβλήματα ή τα βρίσκετε βαρετα;;