Originally Posted by
Μ1994
Καλησπέρα. Είμαι καινούριο μέλος. Γράφω εδώ χωρίς να είμαι σίγουρη αν είναι αποπραγματοποίηση-αποπροσωποποίηση αυτό που παθαίνω. Είμαι φοιτήτρια ψυχολογίας. Ξέρω αρκετά πράγματα με αποτέλεσμα να ασχολούμαι συνέχεια με την εσωτερική μου κατάσταση. Πριν από ένα μήνα περίπου ενώ ήμουν με το αγόρι μου κι ενώ τον κοίταγα, σαν να έθεσα στον εαυτό μου το ερώτημα ποιός είναι αυτός? είχα βεβαια επίγνωση του ποιος είναι. Με τρόμαξε πάρα πολύ αυτή η σκέψη και απο εκείνη τη μέρα άρχισα να το κάνω συνέχεια. Σαν να επικεντρωνομαι υπερβολικά στη σκέψη μου και να παρατηρώ υπερβολικά πολύ τα πράγματα μέχρι π μ φαίνονται ξένα και τον εαυτό μου μέχρι που μου φαίνεται ξένος και αυτός, σαν να χάνεται, σαν να αδειάζω. αυτό μου δημιουργεί μια πολύ άσχημη αίσθηση που με κάνει να θέλω να φύγω απο τον εαυτό μου. Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησα ψυχοθεραπεία λόγω κρίσεων πανικού. Ανα διαστήματα τρωω σκαλώματα οτι πάσχω απο κάτι. Ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι η σχιζοφρένεια. Κάθε φορά π σκέφτομαι η αναφέρομαι σε αυτήν με λούζει κρύος ιδρώτας. όλη αυτή η κατάσταση με οδηγεί σε πολύ περίεργες σκέψεις που με τρομάζουν εκ νέου. Για παράδειγμα σκέφτομαι τι είναι το μυαλό, η γλώσσα, γιατί μιλάω και τι θελω να πω. κάποιες φορές το σκέφτομαι τόσο πολύ που νιώθω σαν ενα κουτί. Ο ψυχοθεραπευτής μου ισχυρίζεται οτι δεν υπάρχει περίπτωση να πάθω σχιζοφρένεια, τον έχω πρήξει, όμως εγώ τα ερμηνεύω όλα σαν συμπτώματα του ότι οδεύω προσ τα εκει. Επίσης ασχολούμαι συνέχεια με τα υπαρξιακά και μπαίνω σε διάφορα σαιτ. Εχω διαβασει ότι αν βιώνεις υπαρξιακή κρίση και δν βγεις μπορεί να οδηγήσει σε ψυχωτικές καταστάσεις. έχω επίσης φοβίες ότι μπορει να τρελαθώ και να σκοτώσω κάποιο δικό μου άνθρωπο ή να κάνω κάτι κακό. Μπαίνω καθε λίγο και λιγάκι και διαβαζω διάφορα ποστ εδω που με ανακουφίζουν παροδικά. Αυτό π με σκοτώνει περισσότερο εκτός από όλες αυτές τις σκέψεις είναι ότι φοβάμαι μην πιστέψω στο τέλος οτι ειναι ονειρο αυτό που ζω και μετα δεν μπορει να με πεισει κανεις για το αντίθετο. Τέλος να αναφέρω ότι όταν κάνω κάτι ξεχνιέμαι και όταν ξεχνιέμαι ειναι σαν να υπενθυμίζω στον εαυτό μου : " Ωπ μηπως δεν είσαι πραγματική? Τι είσαι ? είναι αληθεια ότι ζεις?" Aσχολούμαι τόσο πολύ με αυτά που ξυπνάω στον υπνο μου και αναρωτιεμαι οχι ποια ειμαι, αλλά τι είμαι.. είναι τρελο. Έχω κουραστεί και το χειρότερο είναι ότι δν μπορώ να ξεχωρίσω αν μου συμβαίνει αιφνίδια ή αν το επαναφέρω εγώ σαν σκέψη, αν και τείνω στο δεύτερο.
ΥΓ. Δεν εχω κανενα πλάνο για τη ζωή μου και δεν θέλω μάλλον να ασχοληθω με την ψυχολογία. Σύμφωνα με τον ψυχολόγο μου αυτό είναι το πυρηνικό μου πρόβλημα.
Συγχωρέστε με για το μεγάλο κείμενο και την συγκεχυμένη γραφή. Φοβάμαι.
Ευχαριστώ