Originally Posted by
Yoco Choco
@pavlosla
Πώς περιμένεις να σου φύγουν τα συμπτώματα?...Μαγικά?...Ή περιμένεις κάποιον από μηχανής-θεό?
Όσο δεν καταβάλουμε προσπάθεια για να βελτιώσουμε την κατάστασή μας, δεν έχουμε δικαίωμα να γκρινιάζουμε.
Γι'αυτό και εγώ δεν κλαίγομαι ποτέ για τίποτα και για κανέναν...Απεχθάνομαι τη γκρίνια,την κλάψα,την
μοιρολατρία...Δεν μας φταίει κανένας...
Ναί, μας έτυχε μια βιολογική προδιάθεση,εσένα της ψύχωσης,εμένα της αγχώδους κατάθλιψης,και μας επιβαρύνει,ίσως να μην καταφέρουμε να τα ξεφορτωθούμε ποτέ,αλλά οφείλουμε να παλέψουμε για καλυτέρευση....Υπάρχει μια κάποια επιλογή και πρέπει να την κάνουμε...Η πλήρης παραίτηση ξέρεις που οδηγεί?...Εγώ δεν ήξερα,αλλά το συνειδητοποίησα εμπειρικά μέσω ενός τραγικού περιστατικού...
Είχα έναν θείο,ο οποίος δούλευε τραυματιοφορέας στο ΕΚΑΒ...Ήταν μια χαρά...σώφρων,υγιής...
Ένα βράδυ λάβανε μια κλήση για ένα τροχαίο δυστύχημα...Μόλις φτάσανε στο σημείο,ο θείος μου αντίκρυσε ένα διαμελισμένο πτώμα...Ε,αυτό ήτανε...Έπαθε ψυχικό κλονισμό και δεν τον ξεπέρασε ποτέ...Τον πήγανε στους ψυχιάτρους και βγήκε σε αναπηρική σύνταξη στα 40...Κατάπινε τα αντιψυχωσικά με τις χούφτες,φούσκωσε σαν μπαλόνι και πέρασε το υπόλοιπα χρόνια της ζωής του εσώκλειστος στο σπίτι,χωρίς ζωή,χωρίς εαυτό,μέχρι που πέθανε πρόωρα στα 52..
Όταν πέθανε,σκεφτόμουν αν είχε ή δεν είχε επιλογή να το αποφύγει όλο αυτό...να το διαχειριστεί καλύτερα...να καταφέρει να ζήσει ξανά...και έχω φτάσει στο συμπέρασμα πως ναι,είχε επιλογή,αλλά δεν την έκανε.
@Macgyver
Με μένα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο..
Όσο μεγαλώνω,τόσο λιγότερο ξέρω τι θέλω από την ζωή και ξέρω τι μου γίνεται...Πίστευα πιο μικρός πως θα αλλάξει αυτό,θα φύγει με τα χρόνια,όσο μεγαλώνω...Πίστευα πως θα φύγει η λόξα και θα παύσει η ανησυχία,πίστευα πως θα κατασταλάξω...αλλά όσο μεγαλώνω,τόσο παγιώνεται ως default κατάσταση η αίσθηση της σύγχυσης,της αμηχανίας,της εμβροντησίας...Είναι σαν Λερναία Υδρα...όσο περισσότερο προσπαθώ να συγκεκριμενοποιήσω τι θέλω από την ζωή μου,τόσο περισσότερες επιλογές και αδιέξοδα ανοίγονται,και αυτή η πολλαπλότητα των επιλογών με κάνει να ''σκαλώνω''.