Επηρεαζει το Φθινόπωρο την Καταθλιψη?
Καθε χρόνο τέτοια εποχή (αρχες οκτώβρη βασικα) αισθάνομαι οτι αρχίζει η διάθεση μου να παίρνει τη κατηφόρα και δεν αναφέρομαι σε άσχημα συναισθήματα ή θλίψη όσο στο οτι δεν έχω διάθεση για τίποτα απολύτως, το να σηκωθώ απο το κρεβάτι μου φαίνεται το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο (όχι επειδή αναγκαστικά νυστάζω, εννοώ να θέλω όλη τη μέρα να την περάσω στο κρεβάτι, να αισθάνομαι ότι δεν έχω δυνάμεις να σηκωθώ ή να κάνω κάτι) καμία διάθεση γενικά να κάνω πράγματα σαν να πέφτω σε χειμερια νάρκη Φετος, ακόμα δεν έχω βρεθεί στην κατάσταση αυτή και ίσως να βοηθά η γυμναστική στο να έχω έστω και μικρά επίπεδα ενέργειας...
Μέσα προς τέλη μαρτίου όμως όλο αυτό αλλάζει δραματικά καλά δεν λέω πως γίνομαι και ο πιο δραστήριος ή κοινωνικός άνθρωπος στον κόσμο αλλά έχω διάθεση να κάνω πράγματα έχω κίνητρα και μπορώ να πειθαρχήσω ώστε να μην είμαι σαν φυτό όλη μέρα
Βέβαια στην όλη υπόθεση να αναφέρω ότι όταν είμαι στην down φάση (φθινόπωρο-χειμώνα) είμαι ταυτόχρονα και ήρεμη δηλαδη δεν με απασχολούν ιδιαίτερα πράγματα ,(τωρα θα μου πείς αφού είναι σαν να κοιμάμαι όρθια τι να με απασχολεί λολ) ενώ άνοιξη-καλοκαίρι μαζί με τη διάθεση και την ενέργεια ανεβαίνει και το στρες
Πέρισυ που το ανέφερα στο doc θυμάμαι να με ρωτάει είσαι σίγουρη ότι συμβάινει αυτό που λές γιατί είναι σημαντικό άλλα δεν είμαι σίγουρη αν συμβαίνει ας πούμε αυτό σαν ένα συγκεκριμένο επαναλαμβανόμενο πρότυπο ή απλά είναι ο τρόπος που θυμάμαι τα γεγονότα (γιατι να αναφέρω ότι έχω τρομερά κακή μνήμη λολ) και απλά μου είπε να παρατηρήσω αν θα συμβεί και φέτος και θα δούμε
Είναι και το γεγονός ότι γύρω στα μέσα οκτώβρη είχαν άρχισει και οι κρίσεις πανικού πριν απο χρόνια και σκέφτομαι οτι μπορεί και όλη αυτή η αίσθηση που έχω για το φθινόπωρο να προέρχεται και απο το φόβο (εννοώ δηλαδή να έχω συνδέσει τα ερεθίσματα που συνοδεύουν αυτήν την εποχή με τα δικά μου τότε άσχημα συναισθήματα)
Τεσπα δεν ξέρω αν έχει κάποιός άλλος παρατηρήσει κάτι παρόμοιο στη δική του περίπτωση ή αν θέλει να παραθέσει σχετικές σκέψεις παρακαλω μη διστάσετε χεχε