Καλησπέρα
Οταν Ο γιος μου ήταν 2.5 χρονων επισκέφτηκα παιδοαναπτυξιολογο γιατι ηταν πισω στην κοινωνική αλληλεπίδραση. Εκείνη με έστειλε για εργοθεραπειες και ότι καλά έκανα και πήγα γιατί η πρώιμη παρέμβαση παίζει σημαντικό ρόλο μου είπε όμως ότι είναι λίγο νωρίς για διαγνωση. Οπότε μου είπε θα τα ξαναπούμε σε έξι μήνες. Πρόσφατα ο παιδοψυχίατρος του κέντρου έκανε Αξιολόγηση λέγοντας μας ότι συμπτωματικά βρίσκεται στο αυτιστικό φασμα. Μετά μας έκανε συμβουλευτική και μας είπε ότι έχει πολυ καλές προοπτικές εξέλιξης και ότι είναι πολύ νωρίς να δούμε που "πέφτει η μπίλια". Μας χαϊδεύουν λίγο τα αυτιά θεωρώ γιατί αφήνουν να εννοηθεί ότι ένα παιδί μπορεί να βγει από όλο αυτό. Ισχύει κάτι τέτοιο? Τώρα είναι 3 χρονών. Εννοείται πως την εξέλιξη του κάθε ατόμου δεν μπορείς να την γνωρίζεις. Δεν ξέρω τι να πιστέψω. Δεν μπορεί ένας γονιός να δεχτεί μια ασαφή κατάσταση. Το λες μια κι εξω για να το δεχτεί και να μπορέσει να βοηθήσει το παιδι του. Είναι πολύ βασανιστικό να μη σου λένε ακριβώς. Αν μπορεί να δώσει κάποιος συμβουλή τον ευχαριστώ εκ των προτέρων