Είμαι σίγουρος ότι το θέμα θα έχει ξανασυζητηθεί. Παρόλα αυτά υποθέτω ότι πάντα υπάρχει διάθεση για να επανατοποθετηθεί κάποιος.
Εδώ και πολύ καιρό ζω αποξενωμένος από την κοινωνία. Εξακολουθώ να πηγαίνω και στην τράπεζα και στο Super Market. Όμως έχω καταλήξει να μην έχω φίλους/ες, ούτε συγγενείς και το τηλέφωνό μου έχει να χτυπήσει χρόνια για να ακούσω μια φωνή και να με ρωτήσει τι κάνω.
Ομολογώ ότι αυτό δεν έχει γίνει τυχαία ούτε μέσα σε μια νύχτα. Πριν καμιά 10ρια χρόνια, αντιμετώπισα την μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής μου και τότε ήταν ένα ορόσημο στη ζωή μου όπου αναθεώρησα τα πάντα. Μέσα στα πάντα ήταν και οι σχέσεις μου με φίλους, οικογένεια, συγγενείς. Η "γόμα" μου δεν προλάβαινε να κάνει delete ανθρώπους (και ανθρωπάκια)... Και ειλικρινά, η διαδικασία ήταν ανακουφιστική, λυτρωτική και μάλλον χρήσιμη.
Ωστόσο, από τις πολλές διαγραφές, έχω μείνει απόλυτα μόνος. Δεν μετανιώνω για την επιλογή των διαγραφών που έκανα. Αναρωτιέμαι όμως, έχοντας μια τόσο απόλυτη στάση και ξεσκαρτάροντας όσους "αξίζουν" από όσους "δεν αξίζουν" να είναι τριγύρω μας, τελικά καταλήγουμε .... κανένας από τους τριγύρω μας να μην "αξίζει". Το "εγώ" ικανοποιείται μια χαρά από την αίσθηση κυριαρχίας και management των ανθρώπων και σχέσεων μας, ... όμως έρχεται εκείνη η στιγμή που συνειδητοποιούμε ότι Πρωτοχρονιά, Πάσχα, Παρασκευές .... δεν χτυπάει το τηλέφωνο από ΚΑΝΕΝΑΝ! :) ή μήπως :( ?
Και όλο αυτό, δεν είναι αποκλειστικό μου δημιούργημα. Είμαι σίγουρος γι αυτό. Δεν απομάκρυνα εγώ όλο τον κόσμο από μένα. Είναι πολλοί που με απομάκρυναν από τους εαυτούς τους. Κράτησαν αποστάσεις. Δικαιολογημένα; Αδικαιολόγητα; Πάντως ένα μέρος αυτής της κατάστασης δεν οφείλεται μόνο σε επιλογές μου.
Και όλο αυτό φαίνεται να μην αλλάζει. Κάθε μου προσπάθεια να προσεγγίζω κόσμο και να συνδέομαι συναισθηματικά και ψυχικά μαζί τους στέφεται με αποτυχία. Ναι το ξέρω, δεν είμαι εύκολος άνθρωπος. Δεν ανέχομαι την βλακεία, την κουτοπονηριά και την κοινωνική αδιαφορία. Βγάζω σπυριά με τον κοινωνικό αυτοματισμό και την ημιμάθεια και δεν αποδέχομαι την ασέβεια ανθρώπου σε άνθρωπο και φύση/περιβάλλον.
Καταλήγοντας, εκτιμώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου για το πλαίσιο αξιών μου, όμως είναι αβάσταχτη αυτή η απομόνωση.
Δεν περιμένω να ακούσω λύσεις, αλλά με ενδιαφέρει να ακούσω πως το χειρίζεστε εσείς.
Ευχαριστώ και εκτιμώ κάθε απάντηση. (εκτιμώ και μόνο που αφιερώσατε χρόνο να διαβάσετε τον προβληματισμό μου, κι ας μην απαντήσετε ποτέ)