Ξερει κανεις τη βιοχημική να το πω καλυτερα αιτία του αγχους η καποιο αρθρο για να με διαφωτίσει;;
Printable View
Ξερει κανεις τη βιοχημική να το πω καλυτερα αιτία του αγχους η καποιο αρθρο για να με διαφωτίσει;;
Τίποτα σίγουρο. Γιατί ρωτάς εσύ όμως;
εικαζεται οτι η ελλειψη σεροτονινης και η ντοπαμινης ειναι αυτες που ευθυνονται για την βιοχημικη αιτια του αγχους, αλλα ο ειδικος το ειπε αναποδα το θεμα... δεν ειπε οτι το αγχος και η καταθλιψη δημιουργουν μειωμενες εκκρισεις σεροτονινης απο τον εγκεφαλο, αρα δεν ειναι αιτια η ελειψη σεροτονινης αλλα αποτελεσμα του αγχους.. υπερδοσολογια σε σεροτονινη και ντοπαμινη, δημιουργουν ψυχωσεις και σχιζοφρενεια.. δεν μπορει να μετρηθει και να προσδιοριοστει η επαρκης ποσοτητα που χρειαζεται στον εγκεφαλο για να εχουμε πνευματιλη και ψυχικη υγεια... εικαζεται οτι τα αντικαταθλιπτικα επεμβαινουν σε αυτες τις ουσιες, ενω δεν μπορει να αποδειχθει αυτο, οτι οντως επενεργουν εκει... το εικαζεται, με το ειναι γεγονος, εχει διαφορα οσο η μερα με την νυχτα, τοση διαφορα απο το ασπρο στο μαυρο.. αρα εν ολιγοις ολα αυτα ειναι αερολογιες και ο μηχανισμος δρασης των αντικαταθλιπτικων και ολων αυτων των ψυχοτροπων σκευασματων παραμενει αγνωστος.... η θεωρια της χημικης ανισορροπιας ειναι ατελης και αβασιμη.................................... ....
μηπως επρεπε να στο πει αναποδα? οτι το αγχος ευαισθητοποιει το σεριτονινεργικο συστημα και οχι οτι ενα ευαισθητοποιημενο συστημα προκαλει αγχος... αυτο σου λεω ειναι αποτελεσμα του αγχους και οχι αιτια!!!!!!!!!!!!!!!!! αρα δεν λυνεται ετσι η αιτια του αγχους μαγκα μου!!!
Διπλό ποστ
Η αιτία του άγχους είναι φιλοσοφικό ζήτημα. Ερμηνείες δίνουν και οι γιατροι-χημικοι-βιολογοι-στατιστικολογοι-κοινωνιολογοι.
Η βιολογική αιτία του άγχους είναι λάθος σαν διατύπωση. Είναι σαν να λες η αστρονομική αιτία του σύμπαντος. Αιτία δεν υπάρχει, υπάρχουν διαδικασίες, δρόμοι βιοχημικοί κληρονομικοί και περιβαλλοντικοί που το ευνοούν.
Μπορείς να προκαλέσεις βιολογικές αλλαγές στους δρόμους του άγχους με διάφορους τρόπους εκτός από φάρμακα.η ψυχοθεραπεία πχ προκαλεί αλλαγές στον εγκέφαλο χάρις στην ευπλασια των νευρώνων. (Νευροπλαστικοτητα)
του παιδιου του ειπανε για χημικες ανισορροπιες και διαφορα τοιουτα και τοιαυτα!!! ειμαι σιγουρος για αυτο μιλησε για βιολογιη αιτια, γαιτι περιμενε να ακουσει οτι η ελλιψη σεροτονινης οδηγει σε αγχος, αρα τι κανουμε? παιρνουμε σεροτονινη να γεμισουν οι αποθηκες μας... αυτο πουλανε οι ψυχιατροι, δεν πουλανε ολιστικη αντιμετωπιση του αγχους... και ο τροπος που το εριξες οτι ειναι ενα συνονθυλευμα παραγοντων, ηταν πολυ ωραιος
!!
Δεν θα σου μιλήσω για άρθρα θα σού πω την προσωπική μου γνώμη: Στην πορεία της ζωής σου ανακαλύπτεις πράγματα. Ο εθισμός της εξερεύνησης διογκώνεται όλο και περισσότερο. Αυτή είναι η φύση μας seek & destroy. Όσο περισσότερα πράγματα ανακαλύπτεις διαμορφώνεις μια νέα ιδιωτική πραγματικότητα για σένα , δηλαδή ένα Update της προηγούμενης και στη συνέχεια άλλο ένα Update μέχρι που φτάνεις στο εκατοστό-και βάλε- update. Εκεί όπου έχεις κατασκευάσει πια μια πολύ εξελιγμένη και ταυτόχρονα εύθραστη πραγματικότητα ολοδικιά σου που αποτελείται από "παρανοϊκές" λεπτομέρειες που μόνο εσύ αντιλαμβάνεσαι. Αυτές οι κβαντικές υπαρξιακές λεπτομέρειες -οι απόλυτα δικές σου- λοιπόν συγκρούονται και σταματούν να γίνονται αντιληπτές από τους άλλους γύρω σου. Μπροστά σε αυτή τη δυσκολία λοιπόν να μεταφέρεις αυτά τα ενδελεχή μηνύματά σου στους άλλους οι οποίοι δεν μπορούν πια να ανταποκριθούν σε αυτό το πάρε-δώσε συνειρμών και κωδικών, στρέφεσαι όλο και πιο βαθειά στη δική σου ιδιωτική ''άβυσσο'' γιατί ξέρεις πως μόνο εκεί μέσα θα βρεις τη κατάλληλη θαλπωρή. Όμως το υπάρχον βάθος πάλι δε σού φτάνει.. Και θες να σκάψεις κι άλλο, να βρεις κι άλλα νοήματα κι ύστερα πλέγματα ολόκληρα σκέψης, από απληστία ίσως ή από τον εθισμό της εξερεύνησης που προείπα.. Και κάπου εκεί έρχεται η ύψιστη πνευματική ανάγκη: Να αποκολληθείς από ένα κλειστοφοβικό σώμα.. Και τα δευτερόλεπτα εκείνα της αποκόλλησης έρχεται η κρίση άγχους ξανά και ξανά. Εκείνη τη στιγμή που πας να πιάσεις το 'θείο' έρχεται το άγχος για να σε βάλει στη θέση του. Να σου ψιθυρίσει στο αυτί ότι 'πολλά ζητάς δικέ μου' δεν είσαι ακόμα έτοιμος για εκεί..
Μιλάς για το υπαρξιακό άγχος, να συμπληρώσω ότι υπάρχει και το άγχος που έχει καθαρά βιολογική βάση.