Originally Posted by
elisabet
Βάλε και το ψυχολογικό μέσα στα πιθανά σενάρια.
Έχεις ιδέα πόσα μπορεί να προκαλέσει το άγχος;
Βρε φίλε μου πριν πας για την κολονοσκόπηση είχες σκάσει από το άγχος ότι θα πάθεις αλλεργική αντίδραση. Οριστε την έπαθες τελικά. Το ενδεχόμενο να το προκαλείς μόνος σου στον εαυτό σου μπορείς να το σκεφτείς;;
Προσωπικά είχα χροοοονια ταλαιπωρία με αλλεργίες. Απίστευτο ψάξιμο, γιατροί, εξετάσεις, φάρμακα...έφτασα κάποια φάση που δεν θέλω ούτε να την θυμάμαι να παίρνω 5 αντισταμινικά την ημέρα συν την κορτιζόνη και οι κοκκινίλες δεν υποχώρουσαν!!! Έτρωγα επί μήνες μόνο πατάτες νερόβραστες και μακαρόνια γιατί ο γιατρός προσπαθούσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο να με πειράζει κάποια τροφή, πλενόμουν με πράσινο σαπούνι και ο, τι βρεφικό κυκλοφορούσε και γενικά είχα μπει σε μια απίστευτη ταλαιπωρία. Τελικά μετά από χρόνια βρήκα άλλον γιατρό κι ο άνθρωπος αφού έπαθε πλάκα με τα πόσα φάρμακα έπαιρνα, μου τα έκοψε όλα και μου είπε πως είναι ψυχολογικό κυρίως αυτό που έχω. Υπάρχει ναι μια συγκεκριμένη χημική ουσία που με ενοχλεί, ΟΜΩΣ όταν είμαι καλά ψυχολογικά ο οργανισμός μια χαρά ανταποκρίνεται και χωρίς τα αντισταμινικά, όταν δεν είμαι καλά, γίνομαι χάλια.
Αν δεν αλλάξεις μυαλά και δεν βγεις από τον φαύλο κύκλο που έχεις μπει με τις εξετάσεις και τις φοβίες, θα δημιουργήσεις όντως πρόβλημα στον οργανισμό σου και θα χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο σε μερικά χρόνια. Βρες έναν καλό ψυχολόγο και ξεκίνα ψυχοθεραπεία ΧΘΕΣ!!!