Καρδιοφοβια- Εμμονές για φόβο υγείας
Γεια σας, με λένε Μάγια και είμαι 34. Εδώ και πολλά χρόνια παλεύω με κάποιες φοβίες μου που όσο μεγαλώνω επανέρχονται και μου φέρνουν περισσότερο φόβο και ανησυχία για την υγεία μου. Μήπως το ένα , μήπως το άλλο....Κι αν πάθω κ εγώ αυτό? Κι αν πάθω κ εγώ το άλλο;;; Κι αν πεθάνω ξαφνικά;;;
Έχασα μικρή τον μπαμπά μου από καρδιά. Έμφραγμα μυοκαρδίου. Από εκεί μου έχει δημιουργηθεί Ίσος αυτός ο φόβος που έχω κ με την καρδιά αλλά κ γενικά. Το να μη πάθω κάτι ξαφνικά σε τόσο νέα ηλικία. Κατά καιρους το ξεπερνούσα με γυμναστική διάφορες άλλες ασχολίες και με τη δουλειά... Όμως γίνεται κάτι , και τσουπ νατες πάλι οι φοβίες. Ο τρομος που παίρνω κάποιες φορές μου δημιουργεί κρίσεις πανικού. Έχω στραμμένη συνεχώς την προσοχή μου στους παλμούς. Πήγα έκανα εξετάσεις όλα καλά. Συνεχιζω ακόμα όμως να το κάνω αυτό κ να δημιουργώ πανικό χωρίς λόγο στον εαυτό μου. Όσο μου λένε ότι δεν έχω κάτι, εγώ πιστεύω το αντίθετο. Ότι η καρδιά δε χτυπάει σωστά κ ότι θα μείνω στον τόπο. Πολλές φορές διαβάζω στο φόρουμ αυτά που γράφεται και νιώθω λίγο καλύτερα, ήθελα να μηραστω μαζί σας τις ανησυχιες μου. Δεν έχω κάνει ακόμα παιδιά και λέω πως θα φτάσω σε αυτό το σημείο να περάσω κ μια εγκυμοσύνη αν με το παραμικρό φοβάμαι για την υγεία μου? Ένας ψυχολόγος λέτε θα βοηθούσε;;; Παρακαλώ αν έχετε κάποια προσωπική εμπειρία θα εκτιμούσα να δω τη γνώμη σας.