Διαχείρηση αισθητικής επέμβασης
Γεια σας,
Ζω στις Βρυξέλλες και εργάζομαι στο πανεπιστήμιο σε μία ομάδα 40 ατομων. Πριν πολύ λίγο καιρό πήρα άδεια 2 εβδομάδων. Στο γραφείο είπα πως πάω διακοπές και όντως έχω φωτογραφίες και άλλοθι από άλλες διακοπές για να δείξω. Ωστόσο η πραγματική αιτία της άδεια ήταν μία επέμβαση στη μύτη για αισθητικούς λόγους. Έχω πολλά κομπλεξ με τη μύτη μου για τουλάχιστον 15 χρόνια, οπότε η απόφαση είναι ώριμη και συνειδητή.
Η επέμβαση νιώθω ότι πήγε πολύ καλά γιατί μου αρέσει πολύ το αποτέλεσμα (ως τώρα και παρά τα πρηξίματα). Την επικοινώνησα μόνο με φίλες μου και δεν το είπα ούτε στους γονεις μου για να μην αγχωθούν με τις νακρώσεις και την ανάρρωση. Το αποτέλεσμα είναι πολύ φυσικό. Για να καταλάβετε η μητέρα μου που με έιδε τώρα 3 εβδομάδες μετά με ρώτησε αν αδυνάτησα, γιατί η αλήθεια από την επέμβαση έχω χάσει κιλά. Της είπα όμως μετά πως έκανα την επέμβαση και μου είπε και η ίδια ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ φυσικό στο πρόσωπό μου. Παράλληλα έκοψα και φράντζα στα μαλλιά για να αποπροσανατολήσω τους περίεργους. Οπότε είναι αρκετές οι αλλαγές στο πρόσωπό μου.
Το θέμα μου είναι πως δεν θέλω να επικοινωνήσω ούτε να παραδεχτώ αυτή την αλλαγή στο εργασιακό μου περιβάλλον. Σε φίλους και γονείς νιώθω πολύ καλά να το μοιραστώ. Αλλά στο γραφείο πιστεύω πως θέλουν να μάθουν από περιέγεια και κουτσομπολιό παρά από πραγματικό ενδιαφέρον. Πήγα στο γραφείο τη Δευτέρα και ενώ οι κοντινοί μου συνάδελφοι ήταν πολύ διακριτικοί, υπάρχουν κάποιες βελγίδες που με κοιτάνε περίεργα και ψάχνουν να καταλάβουν τί έχει αλλάξει στο πρόσωπό μου. Δεν με ενοχλεί που το κάνουν ούτε αν με κουτσομπολέψουν. Με ενοχλεί το πόσο ωμά και αδιάκριτα το κάνουν και το ότι μπορεί ακόμη και να μου θέσουν ανοιχτά την ερώτηση-στην οποιά έχω κάθε δικαίωμα να μην απαντήσω, εφόσον πρόκειται για ιατρικό θέμα. Να σημειώσω για την ιστορία ότι πρόκειται για άτομα με ανώτατο επίπεδο μορφωσης (διδακτορικό) και κάποιοι είναι μέχρι και σε θέσεις καθηγητή.
Ήδη μία χθες σε χριστουγεννιάτικο γεύμα μια βελγίδα συνάδελφος (45 ετών με 2 παιδία και χωρισμένη) με σκάναρε επί 20'-30'. Την κοιτούσα και εγώ για να καταλάβει ότι γινεται αντιληπτή αλλά συνέχιζε με την ίδια περιέργια. Άκουσα επίσης να λέει σε μία άλλη "η μύτη άλλαξε". Όπως είπα δεν με νοιάζει αν το καταλάβουν, με νοιάζει να μην με ρωτήσουν. Μετά από λίγο έρχεται μια άλλη βελγίδα συνάδελφος (32 ετών, σε σχέση χωρίς παιδια και με μύτη που έχει μια καμπούρα που προεξέχει) και μου λέει "Ωραία μύτη" και χαζογελάει, της απαντάω "τι? δεν κατάλαβα?". Η αλήθεια είναι ότι τα έχασα από την ευθύτητά της. Απάντησε "άλλαξες κάτι στο πρόσωπό σου", της λέω και εγώ "ναι έκοψα τα μαλλιά". Δυστυχώς δεν άκουσα τι απάντησε γιατί με φώναξαν να πάρω ένα δώρο (απο μηχανής θεός που λένε).
Εν κατακλείδι, δεν νιώθω κοντά με κανέναν από το γραφείο για να επικοινωνήσω προσωπικά μου δεδομένα. Ακόμη και φλερτ αν έχω και με ρωτάνε δεν απαντώ ποτέ, ακριβώς γιατί είναι η προσωπική μου ζωή. Πως απαντάμε σε άτομα που σε φέρνουν σε δύσκολη θέση χωρίς να τους κάνουμε τη χάρη και να καλύψουμε την περιέργειά τους με την απάντησή μας?