Originally Posted by
Antonis8
Τι εξεταση; μου έχει πει ο καρδιολογος μου αν θέλω να κάνω γενετικές εξετασεις, είναι 1500 ευρω και βλεπουν για τα παντα,όλα τα γονίδια για όλες τις παθήσεις,αλλά προς το παρόν έχω αλλες εξετάσεις που πρεπει να κανω ακόμα και αργουν και πολυ οι γενετικες γιατι δεν γινονται στο νησι,στελνονται Αθηνα. Αυτό που θα κάνεις έχει για τα παντα; Τι κοστος; Πχ συνδρομο ξαφνικου θανάτου, σύνδρομο αρρυθμιων κλπ; Αν έχεις προδιαθεση για brugada ναι,είναι πολυ σημαντικό να το ξέρεις,μπορεί να μπει απινιδωτης ,να μην παίρνεις συγκεκριμένα φάρμακα κλπ. Αλλά αν είναι να σου πουν οτι έχεις προδιαθεση για εμφραγμα, αυτό είναι γενικολογο και δεν μπορεί να αξιολογηθεί χωρίς να υπαρχουν οι επιβαρυντικοι παραγοντες (κιλά, καπνισμα,χοληστερίνη,ζαχαρ ο κλπ) Εγώ θεωρώ ότι εχω κάτι στο λεπτο έντερο,είτε φλεγμονή,είτε αυτοανοσο, που μου δημιουργεί την ορθοστατικη,αυτό ψαχνουμε προς το παρον και παράλληλα τελείωσα με τη μαγνητική,έκανα την καμπυλη ζαχαρου και περιμενω κάτι καλλιέργειες.
Αρρυθμιες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ποτε στα χολτερ που εβαλα, αλλά ναι,καλό θα ήταν να ξέρει κανείς αν έχει προδιαθεση για brugada και αλλα σύνδρομα που επιφερουν ξαφνικό θανατο.