Τρίτη φορά κρίση πανικού...έχω κουραστεί
Καλησπέρα σε οποίον / οποία διαβάζει αυτό το νήμα.
Είμαι 23 ετων και εδώ και 1 χρόνο έχει μπει στη ζωή μου αυτός ο διάβολος που λέγεται κρίση πανικού. Όλα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2018 που αποφάσισα να κάνω μεταπτυχιακό σε άλλη πόλη, μακρια από τους δικούς μου και με αρκετά οικονομικά προβλήματα. Τότε ήταν η πρώτη κρίση, η οποία θεωρήθηκε απλά "κρίση άγχους". Για να μην τα πολυλογω, για 6 μήνες οσο σπούδαζα δεν είχα κανένα πρόβλημα, καμία άλλη κρίση. Όταν επέστρεψα στο πατρικό μου για τις διακοπές του Πάσχα, τον Απρίλιο του 19 πάλι όλα ήταν καλά αλλά την μέρα που θα έφευγα με έπιασε ξανά η κρίση. Πολύ δυνατή, σε σημείο που πήγα στο νοσοκομείο. Η ιστορία γνωστή για πολλούς... διάγνωση: κρίση πανικού θεραπεία: αντικαταθλιπτικα και ηρεμιστικά. Οκ λεω, αφού δεν έχω τη δύναμη να το παλέψω μόνη μου ας ακολουθήσω την αγωγή. Που πραγματικά με βοήθησε. Στο τρίμηνο σταμάτησα τα ηρεμιστικά με ελάχιστες παρενέργειες και μέχρι σήμερα παίρνω μόνο το αντικαταθλιπτικό.
Αυτή την εβδομάδα πήρα άδεια από η δουλειά για να ολοκληρώσω την διπλωματική μου. Ένιωθα ότι θα ερχόταν ξανά η κρίση και πράγματι ήρθε προχθές. Πιο ήπια μεν, με τα ίδια συμπτώματα δε.
Εννοείται πήγα αμέσως σε ψυχίατρο και ψυχολόγο και μου έδωσαν την κατάλληλη αγωγή και τον τρόπο σκέψης.
Από την δική μου αυτοκριτική καταλαβαίνω πως η κρίση ξεκίνησε και συνεχίζει να έρχεται λόγω του μεταπτυχιακού. Κατάλαβα από πολύ νωρίς ότι δεν με εξέφραζε, αλλά φοβόμουν να το πω στους δικούς μου. Τόσα έξοδα έκαναν..
Και όπως λέει η ψυχολόγος μου, είμαι αυστηρός και τελειομανής χαρακτήρας οπότε για να ηρεμήσω εντελώς πρέπει να τελειώσω την εργασία. Αλλά που μυαλό και ψυχραιμία τέτοια ώρα.;
Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο. Υπάρχει κάποιος με παρόμοια περίπτωση που μπορεί να βοηθήσει;;