θα ηθελα πληροφοριες σχετικα με ψυχωσικο επεισοδειο
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Το 2014 ενα συγγενικο μου προσωπο απο την υπερενταση και την πολλη δουλεια πιεστηκε και αγχωθηκε παρα πολυ οποτε επαθε ψυχωτικο επεισοδειο.αρχισε να ακουει φωνες να την παρακολουθουν να μην την αγαπαει κανεις.Ο ανδρας της εμενε μαζι της μεσα στο νοσοκομειο τις 15 μερες που καθησε μεσα.Της εδωσαν TAVOR και ακομη ενα φαρμακο που δυστυχως δεν θυμαμαι.Πηγε για ψυχοθεραπεια 2 φορες και στο 2 μηνο επανω επαθε και καταθλιψη.ειχε συνελθει αρκετα οι φωνες ειχαν μειωθει και οι παραισθησεις αν το λεω καλα.εκοψε τα χαπια απο μονη της υπηρχει μεγαλη αρνηση δυστυχως και τελικα σιγα σιγα εγινε παλι το ατομο που ηξερα μεχρι το 2020 δεν εδειξε κανενα συμπτωμα.εγινε μανουλα και φροντιζει το μωρακι της που τωρα ειναι 4 μηνων αλλα δεν ηθελε καποια βοηθεια δυστυχως.λογω καισαρικης λογω μη υπνου λογω θηλασματος πιεση κτλ . Πριν λιγες μερες αρχισε να ξαναδειχνει συμτωματα και μας το ειπε οτι ακουγε φωνες ευτυχως μας μιλαει αρκετα.επικοινωνισαμε με μια ψυχιατρο της εξηγησαμε ολο το ιστορικο και μας ειπε οτι μπορει να υποτροπιασε και παραλληλα να εχει επιλοχειο καταθλιψη.αρχισαμε κρυφα zyprexa των 10 mg επειδη μας το ειπε η ψυχιατρος εμεινε 4 μερες μαζι μας και τελικα δεν γινοταν αλλο να κατσει οχι επειδη γινοταν επικυνδυνη αλλα λογω του μωρου αποφασισαμε με εισαγγελικη αποφαση να μπει μεσα για νοσηλεια γτ δεν μπορουμε να το διαχειριστουμε αλλιως.το μονο ακραιο ηταν που πεταξε τα παντα απο το μπαλκονι,να τονωσω εδω οτι και η μητερα της και η γιαγια της εχουν περασει ψυχωτικα επεισοδεια αλλα με τα φαρμακα τους ειναι λειτουργικες.
το ερωτημα που με καιει ειναι πως θα συμπεριφερθουμε οταν βγει απο το νοσοκομειο γτ εχει αρνηση φυσικα ακομα για οτι εκανε ενω της λεγαμε την αληθεια
εγω ειμαι ενα ατομο που πασχω απο σκληρηνση κατα πλακας εδω και 17 χρονια και ειμαι πολυ θετικος ανθρωπος και προεδρος συλλογου ατομων με σκπ
εχω μαθει να διαχειριζομαι την ασθενεια μου περασα φυσικα απο σταδιο αρνησης αλλα το πααλεψα και βοηθαω και αλλα ατομα.
δυστυχως ομως δεν ειναι το ιδιο με την ψυχωση και δεν ξερω πως να το διαχειριστω εννοειται οτι θα ακουσουμε κατα γραμμα οτι πει ο γιατρος της
παντα της φερομασταν με πολυ αγαπη και θελουμε το καλυτερο για εκεινη
σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας