Καλησπέρα!
Όπως έχω ξανά αναφερθει στο θέμα, έχω μεγάλο προβλημα με τον πατέρα μου... Με κατακρίνει συνεχώς, δείχνει προτίμηση προς την αδερφή μου και γενικά μιλάει άσχημα και υποτιμητικά για εμένα συχνά πυκνά... Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι μένουμε στο ίδιο κτίριο (οικογενειακη πολυκατοικία)...
Πρόσφατα, είχαμε πάρει την απόφαση με τον άντρα μου να μετακομίσουμε στην επαρχία και δεν κρίνω πως ήταν πολύ μεγάλη ανακούφιση για εμένα, αφού δεν θέλω να έρθω σε περαιτέρω ρήξη με τους γονείς μου... Ωστόσο, τώρα με την κατάσταση με τον ιό δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον και κατά πόσο θα συνεχίσει να ισχύει η επαγγελματική πρόταση που είχε γίνει στο σύζυγο μου, η οποία προς το παρόν έχει παγώσει...
Να μετακομίσουμε στην Αθήνα δεν παίζει, δε συμφέρει από άποψη οικονομική (το σπίτι μου είναι ολοκαίνουριο, αφού το εφτιαξα προσφατα και για ενοίκιο ζητάνε μια περιουσία για τρωγλες), να το πουλήσω δεν μου "πάει η καρδιά", αφού σκέφτομαι πως οι γονείς μου στερήθηκαν πολλά για να το φτιάξουν και δεν θέλω να το δώσω σε κάποιον ξένο, αλλά από την άλλη εδώ μέσα νιώθω να πνίγονται...
Ξέρω πως είναι αντικρουόμενα όλα αυτά που γράφω, αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να τα κρατάω μέσα μου... Ντρέπομαι να συζητήσω με κάποιον γνωστό όλα αυτά... Και αν του κάνω κάποια συζητηση, δεν παραδέχεται τίποτα... Πάντα θα βρει κάτι να πει ότι έχω άδικο και πως πιστεύει ότι μόνο αυτός έχει δίκιο... Βασικά, ακόμα και 10 άτομα να του πουν το λάθος του, αυτός δεν θα το παραδεχτεί ποτέ...
Όλοι οι γνωστοί και οι φίλοι, λένε για εμένα και την οικογένεια μου τα καλύτερα... Έχω ομολογουμένως μια πολύ επιτυχημένη πορεία επαγγελματικά αλλά και στα προσωπικά μου και πάντα όσοι με γνωρίζουν λένε τα καλύτερα... Εκτός από τον πατέρα μου... Και πράγματι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί.... Στο παρελθόν μου έχει πει ότι του θυμίζω κάποιους συγγενείς που δεν συμπαθεί και αναρωτιέμαι αν αυτό παίζει ρόλο... Και πάλι όμως, δεν μπορώ να μην αισθάνομαι αδικία... Στην τελική γονιός μου είναι, δεν μπορώ να τον ξεγράψω....
Απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας γονιός μπορεί να φερεται ξαφνικά άσχημα στο παιδί του... Μέχρι πριν κάποια χρόνια καμαρωνε για εμένα... Για τις επιδόσεις στο σχολείο, στον αθλητισμό... Ξαφνικά, μετά το Πανεπιστήμιο όλα άλλαξαν... Ξεκίνησε να υποβαθμίζει τις επιτυχίες μου... Ένα μπράβο δεν άκουσα ποτέ, αντίθετα πάντα έλεγε πως υπάρχουν και άλλοι καλύτεροι. Στη σύγκριση μεταξύ εμού και της αδελφής μου, πάντα υποτιμούσε εμένα και υποστήριζε εκείνη, παρότι ούτε τις επιδόσεις μου είχε ποτέ, ούτε τις επιλογές που είχα εγώ για δουλειά, ούτε την τόλμη να κάνει πράγματα με ρίσκο όπως εγώ... Με έχει χαρακτηρίσει "κακό ανθρωπο", "βολεμενη" (επειδή κατάφερα να διοριστω, με την αξία μου και ενώ έχω αρνηθεί πολιτική βοηθεια από γνωστούς για βελτίωση των συνθηκών της θέσης εργασίας μου), ο τελευταίος χαρακτηρισμός ήταν ότι είμαι "γρουσουζα" επειδή συζηταγαμε κάτι για την αδερφή μου και το γιο της, εξέφρασα μια διαφορετική άποψη και επειδή μετά τους πήραν τηλέφωνο και τους είπαν ότι κάτι συνέβη έριξε την ευθύνη σε εμένα, ότι επειδή εξέφρασα μια γνώμη, τους γρουσουζεψα και έγινε ότι εγινε, το οποίο κιόλας δεν ήταν και κάτι σοβαρό...
Πως γίνεται ένας άνθρωπος που κάποτε ήταν μπροστά από την εποχή του να έχει μεταλλαχθεί σε έναν τόσο αντιπαθητικό χαρακτήρα?? Πως γίνεται ένας γονιός να κατακρίνει άσχημα το παιδί του και να το χαρακτηρίζει έτσι??? Ακόμα και για το γάμο μου πχ που όλα τα διοργάνωσαν μόνη και όλοι είχαν να λένε τα καλύτερα, όταν ένας συγγενής ζήτησε πληροφορίες για το κέντρο (προφανώς του άρεσε για να το κάνει) για δικό τους μυστήριο, άρχισε να βρίσκει αρνητικά και να επιμένει , ενώ του έλεγαν ότι δεν ισχυαν αυτά που έλεγε...
Ειλικρινά έχω χάσει πάσα ιδέα...