Καλησπερα.
Καποια στιγμη της ζωης μου ανακαλυψα οτι εχω καποιο ψυχολογικο προβλημα. Επιδεικτικα το αγνοουσα και εκρυβα κατω απο το χαλι το προβλημα που βιωνα. Καποια στιγμη, εκει γυρω στα 23 μου αποφασισα να μιλησω στη μητερα μου και να της ζητησω να παμε σε Ψυχιατρο, ο οποιος συστεγαζοταν και συνεργαζοταν με εναν ψυχολογο. περασα και απο τους δυο. Η διαγνωση ηταν μειζον καταθλιψη. Αλλα ποια μεθοδο θα ακολουθησω? Τελικα η αποψη του ψυχιατρου υπερισχυσε και κατεφυγα στα φαρμακα (dagrilan). Τα αποτελεσματα εξαιρετικα. Αλλα αλλου θελω να το παω το θεμα.
Μετα αρχισα να κανω μεμονομενες επισκεψεις μονο στον ψυχολογο. Ο ψυχολογος κατηγορουσε τα φαρμακα. Ο ψυχιατρος τα υπερασπιζοταν. Θελοντας να ψαξω και να μαθω τι ακριβως ισχυει μεταξυ αυτων των τασεων, ανατρεξα σε sites, forums, βιβλια, αρθρα, κλπ.
Και εβγαλα το εξης συμπερασμα. Κανεις δεν κοιταει το καλο σου και κατ επεκταση το καλο ολων των ψ. ασθενων. Η καθε πλευρα προσπαθει να σε πεισει οτι αυτη ειναι η σωστη με τετοιο ζηλο που ειναι αξιοσημειωτος ομολογω. Αισθανομαι σαν να ειμαι σε πληστηριασμο. Και οχι μονο απο τις δυο τασεις που προανεφερα. Υπαρχουν οι ψυχιατροι που σου προσφερουν τα φαρμακα, και κατηγορουν τους ψυχολογους οτι σου πουλανε φουμαρα. Υπαρχoυν οι ψυχολογοι που σου προσφερουν - δεν ξερω τι ακριβως - και κατηγορουν λησαλεα του ψυχιατρους, οτι σου δινουν χουφτες τα φαρμακα χωρις λογο. Καπου αναμεσα υπαρχουν οι ψυχοθεραπευτες που με υφος 1000 καρδιναλιων σου λενε με προτεταμενο δακτυλο, οτι αυτοι και μονο αυτοι μπορουν πραγματικα να σε κανουν καλα. Σε μια γωνια υπαρχουν και οι ομοιοπαθητικοι. οι οποιοι σαν φτωχοι πλην τιμοιοι και πολλα υποσχομενοι συγγενεις, σου δηλωνουν οτι στο τελος σ αυτους θα πας και μονο τοτε θα γιατρεφτεις. Αποσπασματικα ακους και κατι ηλεκτοσοκ, βελονισμους και λοιπα μεταμοντερνα. Ολοι μα ολοι σε θελουν για πελατη. Ολοι υποσχονται. Και οσο περναει ο καιρος καθε παραταξη επεκτεινει την φαρετρα της με νεα οπλα.
Και εσυ κυριολεκτικα ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΣΑΙ απο επιχειρηματα, γνωμες, αποψεις, προσωπικες μαρτυριες, ιδιοτελεις οδηγιες και καλεισαι να παρεις την αποφαση...
ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΦΤΩΩΩΩΩ....
Βρειτε τα μεταξυ σας για να ξερω κι εγω... ουφ........
Πουλαω και την ψυχη μου για να γινω καλα.... Ποιος την αγοραζει?