προσπαθεια για αλλαγη...κολλημα με οικογενεια...
καλησπερα για αλλη μια φορα...
πριν λιγες βδομαδες ειχα φτασει σε κακη ψυχολογικη κατασταση (για μενα)...γιατι προσπαθω να παρω το πτυχιο μου και δεν τα καταφερνω, δεν εχω δικα μου χρηματα και εξαρτωμαι αποκλειστικα απο τους δικους μου, και φυσικα δεν μπορω να πω οτι εχω δικα μου χρηματα. μου την εχει δωσει το διαβασμα που ειναι μοναχα αυτο και δεν μπορω να συγκεντρωθω.
Αποφασισα λοιπον να ψαξω για δουλεια ημιαπασχολησης και μαλιστα ειχα ακουσει οτι γινεται και απο το σπιτι... βρηκα λοιπον μεσω ιντερνετ μια εταιρεια που κανει δικτυακο μαρκετινγκ.
Δεν ηθελα να το πω στους γονεις μου γιατι ηταν εντελως εναντια στη ιδεα να δουλεψω πριν να παρω πτυχιο...πριν απο καποιο καιρο, βλακωδως επαναπαβομουν πανω σε αυτο, αλλα εχω απηυδησει πλεον και θελω μια ριζικη αλλαγη και μαλιστα συντομα. Τελος παντων μετα απο σκεψη τους το ειπα και ενω με κοιταξαν περιεργα, το δεχτηκαν. Τους κακοπεσε επισης που δεν ειχε σχεση με το αντικειμενο που σπουδαζω, αλλα ηθελα να ξεφυγω λιγο και απο κει. να κανω κατι διαφορετικο, κατι που να μου ξαναφερει το ενδιαφερον για ολα που ειχα πριν.
Τελος παντων, για να ξεκινησω εδωσα καποιο ποσο επειδη ειναι εταιρεια και αποτελει επενδυση. Με το που τους το ειπα, αγριεψαν και καθε φορα που παω να τους αναφερω κατι για τη δουλεια, ενω στην αρχη με ακουνε, επειτα μου κανουν ψυχολογικο πολεμο, λεγοντας οτι αυτα δεν ειναι για μενα, οτι θα με εξαπατησουν, θα μου παρουν και αλλα λεφτα και γενικως οτι ειναι ικανο να με κανει να κανω πισω. Κοινως μου κανουν ψυχολογικο πολεμο. Εχω ξεκινησει ηδη να συνδυαζω εξεταστικη μαζι με δουλεια και τα καταφερνω, αλλα μου την δινει που δεν εχω την στηριξη που επιθυμω απο τους δικους μου. Μου πετανε συνεχεια σποντες (ειδικα η μητερα μου) και καταληγουμε στο τελος σε καβγα στο 99% των περιπτωσεων.
Επειδη ξεκινησα να διαβαζω στη βιβλιοθηκη (ειναι πιο ευκολο λογω του δεν εχω υπολογιστη, ραδιο και οτι αλλες βλακειες για να με αποσπασουν) ο πατερας μου το μονο που βρηκε να μου πει ειναι οτι ουσιαστικα το μονο που κανω ειναι να καταπιεζω τον εαυτο μου σε φασιστικο σημειο και οτι εχω ξεχασει την φιλοσοφια των πολεμικων τεχνων που εκανα παλιοτερα (φυσικα και τα εχω ξεχασει αφου εχω χρονια να παω....οτι αφηνεις σε αφηνει.. δε θελει και πολλη φιλοσοφια...)
Προσπαθω να ορθοποδησω καθαρα με δικες μου δυναμεις και μου δινουν την εντυπωση οτι εναντιωνονται σε αυτο....
καποιες φορες η μητερα μου ενω παει να δει το καλο της υποθεσης, καταληγει παλι στην στενομυαλη αποψη οτι πρεπει να προσεχω να μη μου παρουν αλλα χρηματα και τι θελουν απο μενα....
την πρωτοβουλια την πηρα μονη μου, τους ανθρωπους για να με προσλαβουν τους βρηκα μονη μου και ειμαι ετοιμη να υποστω τις συνεπειες των πραξεων μου αυτο ειναι σιγουρο....
ομως το να εχω τις γκρινιες και τον πολεμο των δικων με σκοτωνει ψυχολογικα και πιεζομαι παρα πολυ να κρατηθω πιστη και σταθερη στο στοχο μου. Θελω να κανω αλλη μια χρηματικη κινηση, με δικη μου ευθυνη φυσικα, και θελω να τους το κρυψω γιατι ειναι ετοιμοι να μου φωναξουν και να μου βγουν απο πανω, χωρις καν να ακουσουν τι θα γινει στην πορεια.
Γενικως τα τελευταια χρονια ενω επιζητω καπου καπου την αποδοχη, και το οτι επικροτουν μια κινηση μου, δεν την εχω. Αλλωστε ενας καλος λογος ειναι αυτος που σε βοηθαει να πηγαινεις ακομα πιο καλα (η κανω λαθος;) Πεισματικα μου λενε οτι αυτα τα εκαναν οταν ημουν μικρη και τωρα δεν μου χρειαζονται...και ερχομαστε στην αντιφαση, αφου πολλα πραγματα που πηγα να κανω, ειχαν να πουν κατι αρνητικο.
Πως αντιμετωπιζουμε αντιδραστικους γονεις που κοιτανε καχυποπτα οτι ΔΕΝ ειναι του δημοσιου, η οτι ΔΕΝ συμβαδιζει με αυτα που εχουν συνηθισει και εχουν βιωσει???
Τριελλα