Γονείς και παιδιά. Σχέση ξενιστή και μικροβίου?
Σας χαιρετώ όλους ελπίζοντας πως είστε καλά.
Θα ήθελα να θείξω ενα θέμα που με ενδιαφέρει να συζητήσουμε.
Αφορά τους γονείς και κατα συνεπεια το παιδί ή τα παιδία που εχουν! Ολοί μας θα έχουμε βιώματα με τους γονείς μας περα απο τα συνηθισμένα ,που θα χαρακτήριζε κάποιος ως "φυσιολογικά"
Για μένα ο πατέρας μου είναι μια γραφική φιγούρα ανθρώπου που ετύχε να με έχει παιδί ,δεν αποτελεί πρότυπο ούτε κατα διάνοια, είναι μεν καλός άνθρωπος και προσπάθησε στο ρόλο του πατέρα να κάνει οτι καλύτερο ,όμως δεν πέτυχε ακριβώς τον στοχο του.
Οι φόβοι και οι ανασφάλειες του σε συνδυασμό με την δυσκολία που έχει να επικοινωνήσει μας οδήγησαν στην αποξένωση.Εκείνος με χαρακτηρίζει ως άνθρωπο δύσκολο και αδυνατεί να βρεί τρόπους προσέγγισης.
Για παράδειγμα τον θυμάμαι τωρα πρόχειρα να με κυνηγάει με τη ζώνη του γύρω απο το τραπέζι του σαλονιού, ή ενα διαφορετικο , οταν αυθαδίαζα και είμασταν τσακωμένοι να τον βρίσκω να καθεται απεναντί μου στο κρεβάτι και να με κοιτάει καθως κοιμαμαι (περίεργο και ανατριχιαστικό!!! (-_-)τον είχα δεί τα βράδια ).
Φυσικά αυτά δεν είνα τίποτα μπροστά σε άλλα περστατικά που μπορεί να έχουν ζήσει καποιοι άλλοι ,απο ενδοοικογενειακή βια έως και σεξουαλική παρενοχληση.
Ακόμα όμως καί αδιαφορία ,να ζείς με το συναίσθημα οτι μεγαλώνεις μόνος και δεν ανήκεις πουθενά, με αβεβαιότητα και ανασφάλεια.
Το ερώτημα και ο προβληματισμός μου ειναι ,μήπως η σημασία που εχούν οι γονείς για ένα παιδί ειναι τέτοια που μειώνει τα περιθώρια να απαλλαγείς απο το οποιοδήποτε πρόβλημα που μπορεί να σου έχουν δημιουργήσει! Αν μπορούσε κάποιος να καταλάβει οτι η αγάπη χωρίς όρια σε σχέσεις που αφορούν γονείς και παιδιά δεν είναι ενας υποχρεωτικός όρος , ισως θα μπορούσε να απομυθοποιήσει το γονεϊκό προτυπο και να μήν επηρεάζεται ίσως τόσο τραγικά απο αυτούς!
Η αλλιώς, ας δούμε αυτά που μάθαμε απο την οικογένεια μας, ως ενα μικρόβιο ,με εμάς τους ίδιους ξενιστες.Που όμως θα μεταφέρουμε και στα δικά μας παιδιά ,όταν και εαν κάνουμε!
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!