Quote:
Originally posted by PERDIKA
Αγαπητέ logopshixe, αλήθεια απολαμβάνω πολύ τις απαντήσεις σου. Η σκέψη σου είναι αρκετά συγκροτημένη και θαρρώ τα λόγια σου προσεχτικά διαλεγμένα. Αυτό όμως το «μάθε τον εαυτό σου», «αγάπησε τον εαυτό σου», «έλεγξε την σκέψη σου» δεν το έχω καταφέρει ακόμα και είμαι ήδη 29! Μήπως είμαι τεμπέλα και δεν προσπαθώ αρκετα?
Φίλη Πέρδικα....αν απολαμβάνεις μια φορά τις απαντήσεις μου...θα πρέπει να απολαμβάνεις 1000 φορές τα θέματα που προκαλούν αυτές τις απαντήσεις...γιατί χωρίς αυτά δεν θα υπήρχαν οι απαντήσεις...Για να είμαι ειλικρινής κι εγώ δεν πολυχωνεύω όλες αυτές τις κατευθυντήριες εντολές...αφ ενός γιατί είναι σε προστακτική (μάθε,αγάπησε,έλενξε..) κι αφ ετέρου γιατί παρουσιάζουν μια διαδικασία που έχει δια βίου διάρκεια..ως κάτι το τετελεσμένο (μάθε....θαρρείς πως ο εαυτός είναι κάτι στατικό και μαθαίνεται σε κλάσματα του δευτερολέπτου).Στην πραγματικότητα....αυτό που ισχύει είναι κι εδώ το γηράσκω αεί διδασκόμενος.....μιας και ο εαυτός μας είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη μονάδα και καθημερινά έχουμε πολλά καινούρια να μάθουμε γι αυτόν.Όμως...ακόμα και να μπορούσαμε να τον γνωρίσουμε μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου...δεν θα είχε καμμιά πρακτική αξία αυτή η γνώση αν δεν την αξιοποιούσαμε και πρακτικά...κι αυτό είναι στο οποίο πρέπει να εστιαστούμε αν θέλουμε να δούμε κάποια αποτελέσματα.Αυτά που ήδη γνωρίζεις για σένα..τα έχεις αξιοποιήσει πρακτικά για να πετύχεις αυτά που επιθυμείς...?Την αγάπη που έχεις για τον εαυτό σου....πως την αποδεικνύεις έμπρακτα..? Ελέγχοντας τη σκέψη σου...καταφέρνεις να ελένξεις και τη δράση σου..?Η σπουδή του εαυτού μας τελιώνει την ημέρα που αφήνουμε την τελευταία μας πνοή....η εφαρμογή όμως του εαυτού μας καθημερινά \"τρέχει\"...και αυτή είναι τελικά που εγγυάται και την αυτογνωσία μας.ʼν βλέπουμε τον εαυτό μας φιλολογικά...και την αυτογνωσία την θεωρούμε ένα ακόμα θέμα προς συζήτηση με τον πρωινό καφέ μας....τότε μην περιμένουμε κανένα επιπλέον όφελος.