τελικα μαλλον σκληρυνση κατα πλακας
Παιδια, ανοιγω αυτο το ποστ για να μοιραστω τον πονο μου μαζι σας.
Πανω απο ενα χρονο τωρα ζω ακραιο στρες. Διαγνωστηκα με ενα ασημαντο (τελικα) προβλημα υγειας το οποιο μου πυροδοτησε νοσοφοβια. Η εμμονη μου μια και συγκεκριμενη, η σκληρυνση κατα πλακας. Ελεγχα καθε μερα μηπως μουδιασω... Τελικα το περασμενο καλοκαιρι και μετα το δευτερο εμβολιο αρχισαν μυικες συσπασεις σε ολο το σωμα.. Ε, απο κει αρχιζει ο εφιαλτης μου... Σιγουρευτηκα για σκηρυνση, μετα ετρεμα την ALS. εκανα μυογραφημα, βγηκε οκ. Μαγνητικη κολωσα να κανω. Αλλα η ιδεα της σκληρυνσης εκει, καθε μερα να ελεγχομαι για συμπτωματα, να ζω παρεα με ακραιο στρες. Καπου μεσα στο χειμωνα (λιγο μετα την τριτη δοση εμβολιου) εμφανισα θαμπος ορασης στο αριστερο ματι(σαν να χε μπει κατι.στο ματι μου και μου θολωνε την οραση). Περασε σε λιγες ωρες και επειδη περασε ειπα κι εγω να το ξεχασω. Μετα απο λιγους μηνες το εμφανισα ξανα για λιγα λεπτα. Ε, αυτο ηταν πηγα τρεχοντας σε νευρολογο ο οποιος με εξετασε, μου πε οτι δεν εχω τιποτα και να παω σε οφθαλμιατρο. Η οφθαλμιατρος μου δωσε μια εξηγηση που.μου φανηκε.κουλη οποτε τωρα ζουσα και με το φοβο για το ποτε θα θολωσει ξανα η οραση μου. Και θολωσε.. χθες το πρωι θολωσε ελαφρως ο δεξιος οφθαλμος αυτην τη φορα κι ολο το ματι. Πηγα στα επειγοντα.Ο οφθαλμιατρος το μονο που βρηκε ειναι και στους 2 οφθαλμους γδασιρματα στον κερατοειδη αλλα δεν πιστευει πως ειναι απο αυτο. Δενειδε οπτικη νευριτιδα, πιστευει ομως οτι δε διακρινω καλα τα χρωματα απο τον δεξι οφθαλμο και για αυτο βλεπω θολα(δγλαδη ολοφανερο νευρολογικο). Δεν ειδε μειωση της οπτικης οξυτητας. Με παρεπεμψε σε νευρολογο. Καλη νευρολογικη εξεταση.Εκανα αξονικη, καλη. Μου γραψε μαγνητικη. Μου πε πως μαλλον ειναι σκληρυνση. Και αν βγει καθαρη η μαγνητικη (πληρης μαγνητικη) θα κανουμε περαιτερω εξετασεις..
Οπως καταλαβαινετε, ειμαι να πεθανω η οραση δεν εχει επανελθει ακομη, ειδα τον μεγαλυτερο φοβο μου να γινεται πραγματικοτητα. Παρακαλω να φανει στη μαγνητικη να με αφησουν ησυχη. Αλλα παραλληλα ποναω τοσο πολυ που δεν ξερω τι να κανω... Μου ρχετε να φουνταρω. εχω να φςω 3 μερες...
Φταιει το εμβολιο; (το οποιο με ρωτησαν αν εχω κανει στους παραγοντες κινδυνου). Το προκαλεσα μονη μου απο το αγχος μου; ειναι δυνατον; Να σημειωσω πως τις μυικες συσπασεις η νευρολογος δεν τις σημειωσε ως συμπτωμα της σκληρυνσης. εμενα ομως ηταν το πρωτο μου συμπτωμα.