Καλησπέρα στο γκρουπ!
Για καποιο λόγο η ιδέα της μοναξιάς και της απομόνωσης μου προκαλεί τρομερό αγχος σε βαθμό που πρώτα θα αγχωθώ και μετα θα ψάξω να βρω λύση και ΑΝ θα βρω εν τέλη, γιατί βλέπω οτι δε σκέφτομαι καθαρα.
Τι σημαινει αυτο... θα μιλησω με παραδειγματα.
Παραδειγμα πρωτο: η αποτυχία σε μια καλοκαιρινης γνωριμία με μια κοπελα, το μόνο συναισθημα που προκάλεσε ηταν "τι κανουμε τωρα?". Πιθανόν να ακουγεται φυσιολογικη αυτη η σκέψη αλλα μάλλον θα ηταν πιο φυσιολογικη αν ειχε μεσα τον παράγοντα "οτι έγινε εγινε, παμε παρακάτω" κατι το οποιο δεν βλέπω να γινεται σε μενα. Στη συγκεκριμένη περιπτωση αρχισα να σκέφτομαι τι πηγε στραβα, που έφταιγα, λιγο αυτο-μαστιγωμα, τωρα θα μείνω πάλι μόνος, και μεταααααααα απο καιρο ισως προχωρήσω παρακάτω,αρχικα ηρεμώντας απο την "αποτυχια" και μετα κοιτώντας παρακάτω.
Παραδειγμα δευτερο: πηγαινω σε ενα τμημα χορού στο οποιο μια ομαδα ανθρώπων, μετα απο καποιο διαστημα, αρχισε να ειναι δυσαρεστημένη απο τη διδασκαλία με αποτέλεσμα να αποχωρήσει απο τη συγκεκριμένη σχολή και να πάει σε άλλη. Μολις πήγαινα στα μαθηματα και εβλεπα οτι ειχα να κανω μαθημα χωρίς την "ομαδα" που ανηκα πριν και να αναγκάζομαι κάνω μαθημα με ατομα λιγοτερο προχωρημένα ατομα απο εμας, αρχισα να σκέφτομαι πάλι "τι κανουμε τωρα?". Αλλα και πάλι αυτο το "τι κανουμε τωρα" ειχε εναν παράγοντα φοβίας της μοναξιάς, απομόνωσης απο τη συγκεκριμένη ομαδα, συν το "τρεχα τωρα να βρεις λυση γρηγορα".
Αυτη τη φοβία βλέπω οτι πυροδοτείται πολυ ευκολα και το πρωτο συναισθημα που προκαλεί εινα αγχος και ίσως και λιγο πανικος - δεν εννοω κρίση πανικού αλλα σκέψεις που δεν ειναι καθαρές και θολώνουν την κριση μου.
Δεν ξερω, ίσως θεωρω δεδομένα καποια πράγματα - οπως π.χ. με αυτη την ομαδα χορού τα παμε καλα, αρα οσο αυτο πάει καλα θα ειμαι και εγω ευτυχισμένος - και οταν παει κατι στραβα (αν μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη στραβα)τότε εγω να αρχισω να φοβάμαι και να τρέχω τη σκέψη μου αριστερα και δεξιά.
Θεωρώ οτι μάλλον δίνω παραπάνω σημασία στις φοβίες μου ? Ίσως να παιρνω πιο σοβαρα τα πραγματα απ'οτι ειναι? Ίσως θεωρω οτι η ευτυχία ερχεται μονο μεσω των ανθρωπων?
Δεν εχω καταλήξει ακομη.... :( :(