Originally Posted by
pause
Πιστεύω πως χρειάζεται να γίνει κάποια αλλαγή στη ζωή σου για να τα δεις αλλιώς, πιο αισιόδοξα..
Σε μένα η αλλαγή ηταν ότι γνώρισα έναν άνθρωπο που με βοήθησε ψυχολογικα και περισσότερο μου έλυσε μεταφυσικές απορίες και κατά δεύτερον η αλλαγή ήρθε και με την υποτροπή ύστερα από διακοπή της αγωγής μου... Όπου έπαθα μανία συνεχή και από τότε δεν έχω ξαναπέσει σε κατάθλιψη.... Αλλά έχω συνελθει και απ' τη μανία όπως σου έγραψα...
Μου έχει μείνει ένας πόνος σαν πίεση στο κεφάλι... Σαν να το νιώθω συνεχώς βαρύ..
Αλλά η λύση δεν είναι να κόψεις τη αγωγή σου σίγουρα...
Γιατί δεν ξέρεις πώς θα πάνε τα πράγματα... Εγώ στο τσακ γλίτωσα το κλείσιμο στο ψυχιατρείο μόνιμα... Δεν παίζουμε μ αυτά...
Εγώ είπα ότι το αποδέχτηκα, περισσότερο επειδή είμαι καλά τώρα ψυχολογικά οπότε δεν με απασχολεί τόσο το μυαλό μου πια...
Δηλαδη σημασία έχει να είμαστε καλά, ήρεμοι, όχι μες στη μαυρίλα...
Καλά, δε λέω ότι είμαι και η χαρά της ζωής, ποτέ δεν ήμουν, αλλά δεν θέλω πια να φύγω απ τη ζωή...
Κι αν το σκέφτομαι το σκέφτομαι πιο σπάνια όταν βαριέμαι πολύ και δε βρίσκω το λόγο να ζω...
Αλλά ξέρω πως πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για ό,τι έχουμε και για όπως ειμαστε.... Θα μπορούσαμε να είμαστε και χειρότερα.... Κι αυτή είναι μια αισιόδοξη αλλά και αληθινή σκέψη.... Προσωπικά έχω γλιτώσει πολλές φορές από πολλά κακά...
Σκέψου πως αυτός είναι ο δικός σου σταυρός που έχεις να σηκώσεις ή το δικό σου κάρμα ας πούμε...
Ηρθαμε στη ζωή, πέσαμε στη γη, για να ξεχρεωσουμε αμαρτίες... Κάτι ήρθαμε να πληρώσουμε, κάτι ήρθαμε να μάθουμε...
Γιατί και το ότι ζούμε είναι κάπως βαρύ πράγμα... Δεδομένου ότι έχουμε ένα σώμα και δεν μπορούμε να πετάξουμε... Χαχαα...
Εκτός κι αν είμαστε ερωτευμένοι οπότε αισθανόμαστε να πετάμε από χαρά... Αλλά και πάλι σαν άνθρωποι που είμαστε, υπαγομαστε σε νόμους και κανόνες της φύσης... Δεν είμαστε ελεύθεροι... Κανένα δημιουργημα δεν είναι ελεύθερο...
Οπότε και η ψυχικη μας ηρεμία ξεκινάει από την αποδοχή... Από το πόσο αποδεχόμαστε την κατάσταση μας και τον εαυτό μας κάθε φορά..
Να μη ζητάμε παραπάνω γιατί η προσοχή μας πάει σε κάτι φανταστικό που δεν το έχουμε τώρα και απογοητευομαστε που δεν το έχουμε και χάνουμε δυνάμεις...
Να πορευομαστε με βάση τα δεδομένα που έχουμε κάθε φορά, οπως τον βρίσκουμε το καιρό να τον αρμενίζουμε δηλαδή, και να δουλεύουμε σιγά σιγά με όσες δυνάμεις έχουμε....
Δεν θα μας κρίνει κανείς για το που φτάσαμε, αν καταφέραμε πχ να γίνουμε πρωταθλητές ή επιχειρηματίες ή καταξιωμένοι επιστήμονες αλλά θα μας κρίνει για το αν προσπαθήσαμε αρκετά ή με όσες δυνάμεις είχαμε ή αν τα παρατήσαμε...
Εγώ τα έχω παρατήσει... Δηλαδή κάτι προσπαθώ με κάτι εξετάσεις τώρα για ένα ιεκ που έχω τελειώσει αλλά ξέρω πως δεν κάνω σοβαρή προσπάθεια... Μπορώ και παραπάνω...
Το νόημα είναι να κάνεις ό,τι μπορείς κάθε φορά... Έτσι θα έχουμε και ήσυχη τη συνείδηση μας ότι προσπαθησαμε...
Αν έχεις πολλή κατάθλιψη και είσαι πολύ χάλια πρέπει πρώτα να ρυθμίσεις την αγωγή και μετά να προσπαθήσεις....
Δεν ξέρω αν σε κάλυψα...