Originally Posted by
Marilou
Σεντονι ???
Τι ειναι αυτο ?τι εννοει ο ποιητης που λενε ...συγνωμη αλλα πρωτη φορα διαβαζω αυτη την "ορολογια ¨και θελω να μαθω πολυ τι σημαινει !
Το εφεξορ ναι βοηθαει ,βοηθαει απιστευτα στο να κουκουλωνει ολα αυτα που μας εμποδιζουν,ΩΣΤΕ να δουλεψουμε μεσα απο την αυτοβελτιωση μας ,ουτως ωστε καποια στιγμη να ειμαστε δυνατοι να τα αντιμετωπιζουμε και χωρις αγωγη .
θα δεις και το αγχος σου θα το κατευναυσει λιγακι ,σιγουρα ομως αν εσυ δεν βαλεις μια ταξη στην καθημερινοτητα σου και δεκα εφεξορ που λένε να παρεις δεν θα το πετυχεις ...
Το αισθημα οτι η μερα δεν μας φτανει το εχουμε ολοι μας να ξερεις και ξερεις γιατι ?
Γιατι ειμαστε πολυ ψυχαναγκαστικοι πολλες φορες ..Πολλα πραγματα θελουμε να τα κανουμε ολα μονο εμεις γιατι πιστευουμε πως αν δεχτουμε βοηθεια ή ανικανους θα μας πουν ή ανυμπορους ή νομιζουμε οτι οι αλλοι δεν θα τα κανουν καλα ..
Οταν αρχισα να το δουλευω και αυτο το μειονετικο κομματι μου να δεις τι ωραια που αρχισα να βρικσω χρονο μεσα στην μερα που καθομαι καμια φορα στον καναπε μου και χαζολογαω στο κινητο ή κοιταω το ταβανι χωρις να εχω το αγχος να τα προλαβω ολα ...Τελικα αυτο το να καθεσαι σον καναπε σου και να απολαμβανεις αυτη την ηρεμια ειναι οτι πιο πολυτιμο προσφερα στον ευατο μου μεσα απο την μεταθεση πραγματων σε αλλους που μεχρι χθες πιστευα οτι δεν μπορουν να τα κανουν, αλλά η πραξη μου απεδειξε οτι μπορουν να τα κανουν και πολυ καλυτερα απο εμενα ..
Κοριστι μου ,ολοι κουβαλαμε μια βαλιτσα στην πλατη μας ...κατα ποσο λοιπον την γεμιζουμε και βαραινει εξαρταται και πως θα περπαταμε ,πως θα πορευομαστε στην ζωη μας ...
Μην ξεχνας καθε εποχη οπως κανεις εκκαθαριση στην ντουλαπα σου με τα ρουχα σου ,να κανεις και σε αυτη την βαλιτσα(την ζωη σου ) ...πετα οτι δεν φορας απο εκει μεσα ή δανεισε με σκοπο να ελαφρύνει και να πορευεσαι οπως θελεις ,με ανεση δηλαδη..... και το κυριοτερο ?
δημιουργησε κενο χωρο μεσα σε αυτη την βαλιτσα της ζωης σου ουτως ωστε ειτε να τον γεμιζεις με νεα πραγματα(αυτοματα προσφερεις στον εαυτο σου αισθημα αισιοδοξιας και χαρας ) ειτε να τον αφηνεις κενο ωστε να κοιταζεις απλα το ταβανι και να νιωθεις ηρεμια και γαληνη ..
απο τοτε που αρχισα να λατρευω αυτο το ταβανι που πριν το εβλεπα και με πλακωνε απο ολα αυτα που ειχα απεκτησα ηρεμια και απιστευτη χαρα και προσμονη να γνωριζω και να μαθαινω καινουργια πραγματα !