Καταθλιψη, αγχος και τεστοστερονη
Καλησπερα, δεν γνώριζα το ιδανικό μέρος του φόρουμ για αυτό επέλεξα εδω στην ψυχοφαρμακολογία να το ανεβάσω. Λαμβάνω αγωγή εξαιτίας 2+ χρόνων μάχης με την κατάθλιψη και το άγχος, παίρνω enlift (cipralex είναι πιο γνωστό εδώ) και deprevix (venlafaxine, ή το πιο γνωστό εμπορικό του όνομα effexor) έπειτα απο πολλές αλλαγές αγωγών και τρόπων αντιμετώπισης και ισοστάθμισης των δοσολογιών. Είμαι σταθερός εδω και μήνες στα 30 mg ενλιφτ και 150mg deprevix. Η αλήθεια είναι οτι το στρεσσ και γενικώς το άγχος και ο πόνος στην κοιλιά αν δεν έχουν εξαφανιστεί, είναι περίπου στο 10% της αρχικής "ποσότητας", όμως η κατάθλιψη έρχεται και φεύγει, όταν έρχεται όμως χτυπάει σαν μπουνίδι απο mike tyson... και το κίνητρο για πολλά έχει χαθεί, τα σημαντικά εννοώ, όπως το να διαβάζω και να βρώ κοπέλα ξανά (πολλαπλασιάστηκαν τα ψυχικά θέματα μου μετα απο έναν βαρύ χωρισμό 3 χρόνιας σχέσης και έχουν περάσει 2 χρόνια απο τον χωρισμό αυτο..). Ναι έχω δει μια βελτίωση, όμως δεν με βλέπω να καταφέρνω στην ζωή μου πολλά γιατι νιώθω τεμπέλης και σαν να με έχει πιάσει ληθαργεία βαριά. Σκέφτηκα να πάω να ελέγξω μήπως τα επίπεδα τεστοστερόνης μου, όντας αρσενικού φύλου, είναι χαμηλότερα απ'ότι πρέπει και είναι ο λόγος που βιώνω ολα αυτα τα συμπτώματα και μετα απο όλη αυτην την δουλειά, ψυχοθεραπεία 2 φορές τον μήνα, αγωγή, γυμναστήριο κλπ. Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία που τελικά έλεγξε και είδε χαμηλή τεστοστερόνη, αν ναί τι συνέβη για να αντιμετωπιστεί αυτο; Ο οποιοσδήποτε επίσης είναι ελεύθερος να μου πεί την γνώμη του.