Ο αλλος εαυτος, που ποτέ δεν γίναμε ένα.
Ο άλλος μου εαυτός κάποιες στιγμές ξυπνάει και μου εξιστορεί τα πράγματα που θα μπορούσα να κάνω αν γινόμουν αυτος. Ο άλλος μου εαυτός θάφτηκε μέσα μου απο καιρό, απο άταν ήμουν οκτώ. Μιλούσαμε τόσο πολύ πρίν, παίζαμε με κούκλες και τα λέγαμε όπως τα φανταζόμασταν ότι θα ήταν όταν μεγαλώσω. Ο άλλος μου εαυτός κατακρίθηκε πολύ γιατί δεν άρμοζε στην κοινωνία, στο χωριό, στην οικογένεια μεσα. Ηταν τόσο φιλοδοξος, ελεύθερος και αγάπαγε τους πάντες. Ήταν ερωτευμένος με την ζωή. Θάφτηκε λοιπόν καθώς όλοι του έλεγαν πως έλεγε βλακείες. Δε τον άφηναν να παίρνει θέση στα θέματα της οικογένεια καθώς ήταν πολύ μικρός γι αυτούς, να καταλάβει. Πρίν σκεφτούν τα λόγια που έλεγε τον δίκαζαν. Μέχρι που και εγώ άρχισα να τον κατακρίνω. Τού λεγα, γιατι πετάγεσαι άλη την ώρα. Δε πρέπει να μιλάς. Μερικές φορές δεν πρέπει ούτε καν να ακούς. Σταμάτα να ακούς, δεν σου έχουν εμπιστοσύνη. Κάνουν πράγματα που δεν πρέπει να τα πείς στους μεγάλους. Εσύ θα φταίς αν τα μάθουν. Σε θέλουν ηλίθιο για να μην καταλαβαίνεις οτι είναι διεστραμένοι. Παιδιά είναι και αυτά κι ας είναι μεγαλύτερα. Εσυ θα πρέπει να λες οτι παίζουν απλά. Σταμάτα να μιλάς, να της θυμίζεις τι σιχαμένο άνδρα έχει, θέλει να το θάψει μέσα της. Σταμάτα να μιλάς, εισαι προβληματικός ΕΣΥ. Είμαστε μια χαρούμενη οικογένεια, η καλύτερη του χωριού.
Εσύ γιατί κάνεις παρέα με όλα τα παιδία του χωρίου και εμείς δεν έχουμε φίλους?! του έλεγαν τα αδέλφια. Σε σύμπαθουν γιατί εισαι όμορφη. Σε συμπαθούν γιατί είσαι χαζή λέγαν. Δεν έβλαπαν οτι το συμπαθούσαν γιατί δεν είχε ούτε κακία ούτε πονηριά. Η μαμά, όταν ντυνόταν ομορφα, του έλεγε, είσαι πρύστυχη,πο@@ανα, του δρόμου. Βλέπεις τύχαινε να είχε γυναίκειο σωμα απο πολυ μικρος, ο άλλος μου εαυτός.
Το ποιό εξωφρενικό ειναι ότι όταν ο άλλος μου εαυτός έχει όρεξη να μιλήσει με την μαμά, της αναφέρει όσα τον πόνεσαν αλλά αυτή ώς σώστη νάρκισσος, ακόμα και τώρα θέλει να τον βγάλει χαζό, τρέλο και του λέει πως δεν έγιναν αυτά ή οτι τα παρεξήγησε γιατι ήταν μικρός και χαζός τότε.
Όταν νιώθω μοναξιά όμως είναι εκεί για μένα σαν μεγάλος αδερφός. Μου λέει ιστορίες για το πως θα ήταν τα πράγματα άν αφηνόμουν και γινόμασταν ένα. Το 8χρονο παιδί μέσα μου, μεγάλωσε και έγινε ο ενήλικας καθώς εμένα με ήθελαν για πάντα ένα χαζό παιδί. Παρέμεινα ένα παιδι γι αυτούς που το μόνο ενήλικο στοιχείο που έχει είναι η πονηριά που τού μαθαν, η πονηρια της επιβίωσης.
Ο άλλος μου εαυτός ειναι ελεύθερος μακριά τους. Είνα μαζί μου σε όλα. Είναι ο ενήλικας, ο εξυπνός, ο ταλαντούχος. Αυτος που σε πουλά και σε αγοράζει αμα θελει!
Το πιο αστειο ειναι, όταν αλλοί που με γνώρισαν μεσα απο τον άλλοςμου εαυτό, μιλάνε στην οικογένεια μου για μένα και εξιστορούν καταστάση. Η οικογένεια δεν έχει τι να πεί γιατι δεν με έμαθαν πότε. Οπότε εκείνη την στιγμή φαίνονται οι χάζοι της ιστορίας.
Εκει γινόμαστε ένα και ξεκαρδιζόμαστε στο γέλιο όπως όταν είμασταν και οι δυό παιδιά.
Εκει που τραγουδουν οι καραβιδες
Τι να πρωτο πω για αυτο το βιβλιο... Σε καθε του σελιδα εχω σημειωσει με δακρυ τα συναισθηματα μου.