Συνάδελφος στη δουλειά...
Εδώ και λιγότερο από χρονο εργάζομαι σε μια εταιρεία, όπου έχω πολύ καλή σχέση με μια παντρεμένη συνάδελφο. Έχοντας μερικα χρόνια διαφορά (εκείνη με παιδί στο Πανεπιστήμιο και με κακές σχέσεις με τον συζυγο σε αδιεξοδο,αλλά και με άλλα οικογενειακά προβληματα μην έχοντας η ίδια καθόλου ζωή κι έχοντας αναλάβει όλα τα βάρη) κι εγώ όντας ελεύθερος, από την αρχή κολλήσαμε σαν χιούμορ, νοοτροπία κι ενδιαφέροντα.
Στην πορεία έχοντας ενδιαφερθεί για τα προβληματα που αντιμετωπίζει με διακριτικότητα, ευγένεια και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της, εγώ θεωρούσα ότι απλά τη βλέπω φιλικά (πρόσφατα το ξεδιαλυνα μέσα μου και κατάλαβα ότι δεν ισχύει),ενώ εκείνη δεν είναι εκδηλωτική απέναντι μου όσο εγώ συναισθηματικά,όμως εκτιμά πολύ όσα κάνω και συζητώ μαζί της, με αφήνει να την αγκαλιάζω και να τη φιλώ όταν τη βλέπω να κλαίει στη δουλειά.
Άλλοτε, όταν παρατήρησα και της είπα κατ'ιδιαν ότι έχει αλλάξει συμπεριφορά και δε μου μιλάει για τα θέματα που την απασχολουν...ενω λίγη ωρα μετά σε δεύτερο χρόνο έκλεισε την πόρτα του γραφείου της κ το συζητήσαμε,λέγοντας μου δακρυσμενη ότι τη στεναχωρει να βλέπει άτομα που εκτιμά να αλλάζουν συμπεριφορά (επειδή εγώ φάνηκε ότι δεν την πίστεψα και είχα ψιλοστραβωσει).
Επίσης, σε άλλη φορά που βρεθήκαμε κατ'ιδιαν σε χώρο της δουλειάς μακρυά από αλλά βλέμματα κι ενώ πάλι είχε κλάψει στο γραφείο της από κάτι που την απασχολούσε, την αγκάλιασα και τη φίλησα και κατά λάθος αντί να τη φιλήσω στο μάγουλο τη φίλησα στο λαιμό...όμως εκείνη δεν τραβήχτηκε,το δέχτηκε.
Άλλοτε μου έχει στείλει μήνυμα εκτός δουλειάς,όταν ήξερε ότι κάτι είχε γίνει στη δουλειά και είχα στεναχωρηθεί ,λέγοντας μου ότι να ξέρω πως είναι εδώ για ο,τι χρειαστώ... Σε άλλη κουβέντα που κάναμε στο γραφείο της και της είχα ζητήσει να τα πούμε ιδιαιτέρως για κάτι που με απασχολούσε προσωπικό (ουσιαστικά εκείνη αφορούσε αλλά το έφερα πλαγίως), πάλι έκλεισε την πόρτα και μιλήσαμε και στο τέλος μου είπε ότι αυτά θα ήταν καλύτερο να τα λέγαμε εγώ σε έναν καφέ...και αμέσως μετά το γενικευσε,λέγοντας ότι έχουν πολλά χρόνια οι φίλοι συνάδελφοι από την εταιρεία να πάνε για καφέ μετά τη δουλειά.. Σημειωτέον ότι ενώ λίγους μήνες πριν δεχόταν με χαρά να πάρω καρεκλα κ να κάτσω δίπλα της για να δούμε κάποια θέματα της δουλειάς,πλέον το αποφεύγει επιμελώς... Να είναι επειδή δε μπορεί να με νιώθει τοσο δίπλα της, όχι ομως δυσάρεστα φυσικά...και θέλει να αποφύγει ακόμα κι αυτή την επαφή γιατί φοβάται τις αντιδράσεις της;
Από τα παραπάνω, θεωρείτε ότι εκείνη με βλέπει απλά φιλικά ή ότι νιώθει κι εκείνη περισσότερα πράγματα για μένα, αλλά λόγω της κατάστασης στο σπίτι αλλά και της προσωπικής με τον σύζυγό (που είναι σε τέλμα), δε μπορεί να εκφραστεί όπως θέλει;Επειτα, ενώ γενικά είναι δυναμικός χαρακτήρας,κάποιες στιγμές γίνεται ευάλωτη, ενω αλλοτε -οπως τοτε για τον καφέ εξω- ειναι σα να πάει να πει κάτι παραπάνω,αλλά την ίδια στιγμή αυτοαναιρειται, διότι είναι μπερδεμένη με τα συναισθήματα της για μένα...
Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνω; Να την περιμένω να εκδηλωθεί κάποια στιγμή κι αν; Δεν σας κρύβω ότι όλο αυτό αντικρούει μέσα μου στο ηθικό ζήτημα,αλλά πραγματικά έχω συναισθήματα για εκείνη και τη νοιάζομαι...