Originally Posted by
Sunflower98
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Με βοηθάει να καταλάβω περισσότερα. Εμένα η μητέρα μου ζούσε σαν άστεγη μέσα στο σπίτι μας τα τελευταία δέκα χρόνια, με σκισμένα ρούχα, δεν είχε δόντια, δεν πλενόταν, τα μαλλιά της είχαν γίνει τριών χρωμάτων και είχε εθιστεί στα ριάλιτι με τον εθισμό να πιάνει κόκκινο προς το τέλος της ζωής της που είχε φτιάξει κανάλι στο γιουτιούμπ (όχι κανάλι που ανέβαζε βίντεο αλλά λογαριασμό) και μιλούσε με ένα κάρο άτομα που τα θεωρούσε φίλους στα σχόλια και έπλαθε φανταστικές ιστορίες από το μυαλό της, έλεγε ότι είναι 29 χρονών και το ζούσε κανονικά. Και είχε εμμονή με έναν που είχε ψευδώνυμο Άλεξ και της φαινόταν ότι αυτός ο Άλεξ χρησιμοποιεί τέλεια τον λόγο (εγώ είδα σχόλιά του και ούτε καν) και πήγαινε και έψαχνε σε όλες τις σχολές φιλολογίας στο διαδίκτυο καθηγητές με το όνομα Αλέξανδρος και μια μέρα μου δείχνει έναν κύριο στη σελίδα ενός ΑΕΙ και μου λέει «να, με αυτόν μιλάω» και εκείνη την ημέρα πραγματικά πείστηκα ότι τα έχασε. Δεν την έλεγες όμως περίεργη γενικά, δηλαδή, ποτέ δεν άκουσε φωνές, ποτέ δεν πίστεψε ότι κάποιος θέλει το κακό της, ποτέ δεν επιχείρησε να κάνει ευθέως κακό στον εαυτό της, πχ να αυτοτραυματιστεί. Ο ψυχίατρος μου είπε ότι αυτό είναι ψύχωση όμως. Αυτό που έπαθε. Επίσης, είχε ένα τετράδιο και έγραφε τα σχόλια που θα έγραφε στο γιουτιούμπ στους φανταστικούς της φίλους για να μην τα ξεχάσει και τα αντέγραφε μετά από το χαρτί στο κινητό. Παράλληλα, μου έλεγε άλλα ντι άλλων πολλές φορές πχ «εγώ σήμερα έκανα δουλειές που ούτε ένας τριαντάρης δεν κάνει» και της λέω τι και μου λέει έβαλα πλυντήριο πιάτων. Ή της έκανα μια απλή ερώτηση πχ. αν υπάρχουν πλυμένες κάλτσες και άρχιζε να ουρλιάζει λέγοντάς μου ότι προσπαθώ να την αναγκάσω να σηκωθεί εκείνη την ώρα και ότι προσπαθώ να δημιουργήσω καυγά.
Μόλις πέθανε, μπήκα στο γιουτιουμπ της και είδα στο ιστορικό ότι κάθε μέρα ήταν πάνω από καψουροτράγουδα και έγραφε απονενοημένα σχόλια αφιερωμένα στον Αλεξ, τύπου είσαι ο άντρας της ζωής μου, σε αγαπώ αστεράκι μου και κάτι τέτοια.
Διάβασα πολλά άρθρα για τις ψυχώσεις όταν μου το είπε αυτό ο ψυχίατρος και όλα μιλούσαν για μανίες καταδίωξης, ψευδαισθήσεις, φωνές και επειδή από ότι γνωρίζω δεν είχε τέτοια η μάνα μου αναρωτήθηκα μήπως αυτό που είχε δεν ήταν ψύχωση αλλά πχ κατάθλιψη σε συνδυασμό με κάποια άλλη διαταραχή ή ψυχική ασθένεια. Ίσως να ρωτήσω και κάποιον άλλον ψυχίατρο στην πορεία.
Υ.Γ. Ζητώ συγγνώμη, εκεί που λέω δεν την έλεγες περίεργη, δεν εννοώ ότι όσοι ακούν φωνές και έχουν ψυχωσικά επεισόδια είναι περίεργοι, εννοώ ότι δεν είχε μια περίεργη συμπεριφορά στην πραγματική ζωή, ο πατέρας μου, ο θείος μου, οι ξαδέρφες της που της μιλούσαν στο τηλέφωνο δεν καταλάβαιναν τίποτα απολύτως, μιλούσε πάντα πολύ λογικά και μετρημένα.