Στρες και φόβος λόγω εξανθηματος
Ολα σε μενα συμβαινουν παλι.
Τις τελευταίες έξι περίπου ημέρες έχω βγάλει, κυρίως στον κορμό, στην λεκάνη και στην πλάτη, κάτι περίεργα σπυράκια που προκύπτουν λόγω κνησμου (αν και όχι παντα) Αρχικά νόμιζα ότι ήταν τσιμπήματα κουνουπιών αλλά άρχισε να μου συμβαίνει και στη δουλειά.
Πλήρωσα μέσω μιας εφαρμογής παθολόγο για ονλαιν εξέταση, είδε τα σπυράκια, είπε ότι δεν είχε καλή εικόνα, τέλος πάντων, είπε ότι δεν πιστεύει ότι είναι κάτι συστημικ, τύπου νεφρά ή συκώτι, εφόσον δεν έχω άλλα συμπτώματα και δεν εχω πυρετό κλπ και μου είπε αν επιμένει να πάω σε δερματολόγο. Την επόμενη ημέρα, Σάββατο, πήρα τον δερματολόγο μου τηλέφωνο αλλά δεν μπορούσε να με δει. Από το viber που είδε τις φωτο είπε να περασω τη Δευτέρα και να μου γραψει κορτιζονη αν διαπιστωνε οτι ηταν καποια κνισμωδης δερματιτιδα εξ επαφης. Την ίδια μέρα επειδή αγχώθηκα και ξυνομουν, πήρα άδεια από τη δουλειά και πήγα στα επείγοντα. Εκεί δεν με εξέτασαν ούτε έκαναν εξετάσεις αίματος όπως οφειλών, δεν κοίταξαν καν τα σπυράκια και απλώς μου έγραψαν κορτιζονη την οποία ξεκίνησα (16 MG το πρωί 16 MG το βραδυ) Η φαγούρα έχει υποχωρήσει ελαφρώς αλλά όχι εντελώς. Απόψε θα πάρω και αντιισταμινικο, αφού δεν πήρα χθες ζαναξ, το οποιο αναγκάζομαι να το παίρνω σε δόση 0.25 ή καμιά φορά και ένα ακόμα μισό του 0.25, για να κοιμάμαι αφού είχα θέματα αϋπνίας.
Τώρα όμως φοβάμαι τα εξης:
1. Ότι επειδή δεν έκοψα σταδιακά το ζαναξ (δηλαδή να παίρνω για ένα διάστημα το 0.25 στο μισό και μετά μέρα παρά μερα) θα πάθω συμπτώματα στέρησης και ίσως πεθάνω (η δόση ήταν μικρή μεν αλλά το έπαιρνα για 3 μηνες) Σκέφτηκα βέβαια πως αν δω ότι δεν κοιμάμαι με το xozal , παρόλο τον κνησμο ,θα το σταματήσω και θα πάρω το επόμενο βράδυ
Ζαναξ το οποιο τέλη Οκτωβρίου που τελειώνω από τη δουλειά θα μειώσω σταδιακά και θα πάρω κάποιο φυτικο συμπλήρωμα μελατονινης. Το xozal και το xanax δεν κάνει να συνδυάζονται για αυτό και πρέπει να σταματήσω ένα από τα δύο.
2. Ότι η κορτιζονη που παίρνω θα μου προκαλέσει πρόβλημα στα νεφρά ή πρόβλημα στην καρδιά, ή ότι όταν την σταματήσω θα μου κάνει άσχημες υπογλυκαιμιες (με τις οποίες έχω ήδη θέμα αφού μου πέφτει συχνά το ζάχαρο)
3. Ότι το εξάνθημα δεν είναι κάτι απλό αλλά κάτι συστηματικό, ή λοίμωξη ή κάποιο πρόβλημα στο συκώτι.
4. Ήρθε και έδεσε η είδηση για τον ποδοσφαιριστη που πέθανε και σκέφτομαι κι εγώ ότι θα καταλήξω.
Κυρίως φοβάμαι που θα σταματήσω το ζαναξ χωρίς μείωση πρώτα.
Αρχές Νοέμβρη έχω το εξαμηνιαίο ραντεβού με καρδιολόγο. Ανυπομονώ γιατί θέλω να κάνω και τεστ κοπώσεως.