Είμαι νέο μέλος κατ αρχήν, φοιτητής(22 χρονών).
Αν και αρχικώς δεν ήθελα να το παραδεχτώ, από πέρσι και σταδιακά, ανέπτυξα ΙΔΨ σε ότι αφορά την βρομιά και τα μικρόβια. Στην αρχή τα συμπτώματα ήσαν ήπια και μη φανερά στους γύρω μου. Ούτε κουραστικά για μένα. Απλά, άρχιζα να πλένω πιο συχνά τα χέρια ενώ είχα κάποιες εμμονές με την καθαριότητα. Όσο περνούσαν οι μήνες το θέμα επιτεινόταν καθώς ως φοιτητής άρχιζα να μπαίνω και στα λεωφορεία, τα οποία προοδευτικά άρχιζα να σιχαίνομαι υπέρμετρα και ότι έχει σχέση με αυτά όπως τα ρούχα μου, κλπ κλπ(πέρσι το καλοκαίρι ξεκίνησε για την ακρίβεια).
Από τον περασμένο χειμώνα τα πράγματα πήραν ακόμα πιο ανησυχητικές διαστάσεις καθώς το μοναδικό μέλημα μου ήταν να καθαρίζομαι. Να φανταστείτε γυρνούσα από τη σχολή στις 5 και πλενόμουν έως και τις 9. Τέσσερις ολόκληρες ώρες. Νόμιζα ότι μπορώ να το αντιμετωπίσω και σε όλους υποστήριζα ότι θα το κάνω. Μάταια όμως. Η κατάσταση μου επιδεινωνόταν σε βαθμό που ακόμα και μέσα στο σπίτι δεν κυκλοφορούσα άνετα!
Ο ψυχίατρος έμοιαζε ενδεδειγμένη λύση μόνο που ο εγωισμός μου δεν ήθελε ακόμα να το παραδεχτεί και καθυστερούσα κάτι που ήταν αναπόφευκτο να γίνει. Προς την Άνοιξη επήλθε τέτοια κούραση στον οργανισμό μου από τα «τελετουργικά μου» σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια τροφής(ναι προτεραιότητα είχε το θέμα) που με έκανε να χάσω αρκετά κιλά κάτω του φυσιολογικού, και έτσι δεν άντεχα πλέον να πηγαίνω σε αυτά που σιχαίνομαι και με έκαναν να υφίσταμαι όλα τα τελετουργικά.
Προτίμησα για κάποιο διάστημα να μείνω σπίτι μήπως ηρεμήσω. Μάταια και πάλι. Ήμουν σε τραγική κατάσταση και έτσι επιτέλους τον Μάιο αποφάσισα να πάω στον ψυχίατρο. Έκτοτε βελτιώνομαι αργά και σταθερά, υπό την θεραπεία των φαρμάκων και της παρακολούθησης του Ιατρού.
Τώρα είμαι αρκετά καλύτερα έως και 50% εν σχέσει με τότε. Συνεχίζω όμως την προσπάθεια καθώς ακόμα δεν έγινα καλά.
Γράφτηκα στο παρόν φόρουμ διότι θέλω να καταθέσω και εγώ τις εμπειρίες μου σ αυτό και όπου μπορώ να βοηθήσω άλλους να μην πάθουν τα ίδια, διότι αναμφισβήτητα ήταν από τις χειρότερες περιόδους της ζωής μου.
Μίλησα συνοπτικά και δεν ανάφερα λεπτομέρειες.
:)