Kανείς δε θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις...
Τον τελευταίο χρόνο κάνουμε παρέα με μία πολύ εντάξει κοπέλα...με την οποία ταιριάζουμε πολύ σε απόψεις, σε φιλοσοφία ζωής, χόμπυ κτλ. Οργανωνουμε διάφορα, εκδρομές, μαθήματα χορού κτλ...
Η οποία έχει το θάρρος - και τη θαυμάζω για αυτό - να μιλάει ανοιχτά για την κατάθλιψη που έχει περάσει και για την φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει και που θα ήθελε, όπως όλοι - να σταματήσει κάποια στιγμή.
Δεν πιστεύει όμως καθόλου στη φιλοσοφία της ψυχοθεραπείας ή των βιβλίων αυτοβοήθειας. Γιατί της τα έχω αναφέρει απ'έξω απ'έξω...
Βέβαια πιστεύει πολύ στην ατομική θέληση και στη δραστηριοποίηση τα οποία είναι πολύ σημαντικά και έχει επανέλθει με αυτά και με στήριξη των δικών της.
Θα ήθελα να της μιλήσω για μένα...πιο ανοιχτά...να της πω για την θεραπεία που ακολουθώ...αχ και μου είναι τόσο δύσκολο...
Της έχω πει ότι έχω περάσει και εγώ δύο φορές καταθλιπτική φάση αλλά με νιώθει ότι αυτό έτσι το νομίζω εγώ γιατί δε χρειάστηκε να επισκεφτώ ψυχίατρο όπως εκείνη...
Παραπονιέται για το ότι η κούρασή της επιστρέφει πότε πότε...Και θέλω να της πω το βίωμά μου και το πόσο βοηθήθηκα από την ψυχοθεραπεία μονο και μόνο για να σκεφτεί μήπως μπορεί βοηθηθεί και αλλιώς, αλλά και για το λόγο ότι θα είναι μεγάλη ανακούφιση για μένα να το πω, νιώθω πως της κρύβομαι...
Αλλά φοβάμαι...
Είναι ακριβώς αυτή η φράση που με στοιχειώνει: "κανείς δε θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις". Κι όμως το αντίθετο κάνω...
Λυπάμαι ότι αυτά που έχω πει στο φόρουμ δεν μπορώ να τα πω σε έναν άνθρωπο που είναι απέναντί μου...