'Οταν καθρεφτίζεσαι στα μάτια του άλλου ως ιδανικός...
Είναι φίλος σου, πολύ καλός. Μοιάζετε σε πολλά, συμφωνείτε σε πολλά, οι απόψεις σας πολλές φορές ταυτίζονται.
Σου εκδηλώνει το ενδιαφέρον του, από πιο παλιά.
Δεν τον βλέπεις όμως ερωτικά.
Μετά από μια φάση λίγο πιο έντονης και συνεχούς διεκδίκησης, νιώθεις ότι κάνει πως δεν καταλαβαίνει, δε σέβεται το δικό σου συναίσθημα και αυτο σου δημιουργεί εκνευρισμό.
Αποφασίζεις να του μιλήσεις.
Σου λέει ότι καταλαβαίνει πολύ καλά το συναίσθημά σου, εύχεται να ήταν διαφορετικό, αλλά δεν μπορεί να προσποιηθεί κάτι άλλο, όπως φιλία. Ότι θα συνεχίσει να σε διεκδικεί με τον τρόπο του, σεβόμενος ότι αυτό μπορεί να μην έχει και ποτέ αποτέλεσμα, ότι δέχεται τις απομακρύνσεις σου.
Ε δεν περίμενες τέτοια ειλικρίνεια, αμεσότητα, που είναι όντως αφοπλιστική και δεν μπορείς να θυμώσεις ή να μη δεχτείς τα δικά του επιχέιρήματα.
Και όχι μόνο αυτό.
Ακούς οτι είσαι το ιδανικό του, ένας άγγελος, ότι έχεις όλο το πακέτο, εμφάνιση, μυαλό, αγωνιστικότητα, όχι βόλεμα, ψάξιμο.
Δεν μπορώ να πω ότι δε με κολάκευσε, θα ήταν ψέματα!:)
Ή ότι δε με έβαλε για λίγες στιγμές στην παγίδα του να αφεθώ σε κάποιον που βλέπει έναν ιδανικό μου εαυτο (που δεν υπάρχει) για να πλησιάσω αυτήν την εικόνα ή και να εξαπατηθώ από αυτήν. Προσπάθησα να του θρυματίσω αυτή την εξιδανικευμένη εικόνα με ότι λογικό επιχείρημα βρήκα γιατί νοιάζομαι για εκείνον αλλά δεν μπόρεσα. Γιατί ίσως δε θέλει ή τη βρίσκει έτσι.
Όμως αυτό που με προβληματίζει είναι το εξής. Μηπως εγώ δεν ελκύομαι από άτομα που θα με αγαπήσουν για αυτό που είμαι; Επειδή δεν πιστεύω πραγματικά σε αυτό που βλέπουν;
Γιατί να ελκύομαι από άτομα διαφορετικά από εμένα ή που μου έχουν φερθεί ίσως όχι με τον καλύτερο τρόπο; Γιατί να θέλω να αλλάξω τον άνθρωπο που έχω απέναντί μου ενώ με ελκύει ακριβώς για το λόγο ότι διαφέρει;
Το γιατί μάλλον δεν είναι τόσο η ερώτησή μου - έχω δώσει στον εαυτό μου απαντήσεις στο γιατί - αλλά η ερώτησή μου είναι μπορεί αυτό να αλλάξει; Και αν ναι, πως;
Γιατί στο τι μας ελκύει δεν μπορούμε να πάμε κόντρα, όπως πάμε πχ στο φόβο, στις φοβίες κτλ.