Quote:
Originally posted by Satine
Θέλω να με ακούς, χωρίς να με κρίνεις
Αν δεν εμπιστευόμαστε και δεχόμαστε τους φίλους μας, που ξέρουμε ότι είναι καλοπροαίρετοι, να μας κάνουν εποικοδομητική κριτική, μήπως είμαστε εξαιρετικά εγωιστές;
Θέλω τη γνώμη σου, χωρίς συμβουλές
Αν δεν επιτρέπουμε να μας συμβουλέψει ο φίλος μας, που μας νοιάζεται και θα επιθυμεί το καλύτερο για εμάς, από ποιον θα ακούσουμε συμβουλές και μια δεύτερη γνώμη;
Θέλω να με εμπιστεύεσαι, χωρίς απαιτήσεις
Δυστυχώς η εμπιστοσύνη είναι κάτι που πρέπει να αποδεικνύεται. Μπορείς να ξεκινήσεις δίνοντας σε κάποιον το 100% της εμπιστοσύνης σου, ο ίδιος όμως θα πρέπει να σε πείσει ότι το αξίζει.
Θέλω τη βοήθειά σου, κι όχι ν΄αποφασίζεις για μένα
Σωστό και αυτό. Σε περίπτωση όμως που δεν βρίσκομαι σε θέση να αποφασίσω για τον εαυτό μου, θα ήθελα να εμπιστευτώ την κρίση ενός φίλου μου, που με ξέρει και με συμπονά, και να μου υποδείξει ποιον δρόμο να τραβήξω.
Θέλω να με προσέχεις, χωρίς να με ακυρώνεις
Δεν κατάλαβα πως μπλέκεται η προσοχή με την ακύρωση. Σίγουρα όμως δεν είναι ευχάριστο να σε ακυρώνει κανένας, ποσο μάλλον ένας \"φίλος\".
Θέλω να με κοιτάς, χωρίς να προβάλεις τον εαυτό σου σε μένα
Θέλω όμως να μου επισημαίνεις τις ομοιότητες και να με προειδοποιείς για τις διαφορες μας σε κοινά μας θέματα και να μαθαίνω από τις εμπειρίες σου.
Θέλω να μ΄αγκαλιάζεις, χωρίς να με κάνεις να αφυκτιώ
Θέλω να με μάθεις να δέχομαι τις αγκαλιές χωρίς να αισθάνομαι ότι ασφυκτιώ μέσα σε αυτές.
Θέλω να μου δίνεις ζωντάνια, χωρίς να με σπρώχνεις
Θέλω επίσης, όταν με δεις να μαραζώνω, να εγκαταλείπω και στο τέλος να γίνομαι στάσιμη σαν το νερό του βάλτου, να με σπρώχνεις πυξ λαξ ξανά προς τη ζωή και τη δημιουργία.
Θέλω να με υποστηρίζεις, χωρίς να με φορτώνεσαι
Αν σε παρακαλώ με δεις να λιγοψυχώ και να υποχωρώ κάτω από το βάρος της πραγματικότητας, σήκωσε με για λίγο στα χερια σου ώσπου να ξαποστάσω.
Θέλω να με προστατεύεις, χωρίς ψέματα
Θέλω να με προστατεύεις από τις αλήθειες που δεν μπορώ να αντέξω.
Θέλω να πλησιάζεις χωρίς, να εισβάλλεις
Αν κινδυνεύω, όχι μονο εισέβαλε, αλλα τράβηξε με και έξω κλοτσηδόν.
Θέλω να ξέρεις τις πλευρές μου που πιο πολύ σε ενοχλούν
Να τις αποδέχεσαι και να μην προσπαθείς να τις αλλάξεις
Θέλω να αλλάξω τις χειρότερες αρνητικές πλευρές μου που πιο πολύ σε ενοχλούν.
Θέλω να ξέρεις ... πως σήμερα σήμερα μπορείς να βασίζεσαι πάνω μου ...
Χωρίς όρους
...και αύριο, και για πάντα.