Quote:
Originally posted by RainAndWind
Αγάπη που θέλει να αποδεικνύεται με δακρύβρεχτα σεναριακά του στυλ ανάβω λαμπάδες και κλαίω,λέω στον κόσμο πόσο πολύ υποφέρω για το παιδί μου(αν το κάνεις σε ινδική ταινία ταιριάζει και το αμάρτησα για το παιδί μου,λολ),ενώ ουσιαστικά αρνούνται κάθε ευθύνη για το τι αντιμετωπίζει το παιδί τους.Η μητέρα μου έδειχνε με κάθε της πόρο πόσο ηδονιζόταν που την\"ξαναχρειαζόμουν\"όταν είχα κατάθλιψη,μπορούσε και πάλι να αναβιώσει τον ρόλο της ως πετυχημένης μητέρας,με το καημένο της το παιδί που αρρώστησε,να την πονά και πάλι το περιβάλλον της,να τραβά πάνω της μέσω του οίκτου την προσοχή,που φαίνεται να είναι ο αυτοσκοπός της.Για τη δική μου ευτυχία ή δυστυχία στα παπάρια τους.Αυτή είναι η ωμή αλήθεια.Και τα θεατρικά στα οποία πρωταγωνιστούσαν μας τέλειωσαν.Δε θέλουν να μεγαλώσουμε,τόσο απλά.Δε μας αφήνουν,χρησιμοποιούν μυριάδες τρόπους να μείνουμε μικροί,για να απαλύνουν φόβους τους,πως κάποια στιγμή το ενήλικο παιδί δεν θα τους χρειάζεται.
Είναι γονείς-κόπια,που έχουν την ιδιότητα συμπτωματικά,ενώ τους λείπουν σημαντικά εξαρτήματα.:P
Αλλά επειδή ακριβώς αυτά που τους λείπουν είναι ουσιώδη για να έχουν μια σχέση αληθινή με τα παιδιά τους,μία σχέση γονέα παιδιού βασισμένη όχι σε ψεύτικες τύποις αυτοθυσίες και πόνους τραγωδία-κωμωδία,εγώ αποφάσισα πως θα απέχω του υποκριτικού τους ενδιαφέροντος.Ο ασφαλής,σίγουρος γονέας χαίρεται όταν το παιδί του φεύγει,σημαίνει πως του έδωσε τα εφόδια να περάσει από την παιδικότητα στην ενηλικίωση και το να μην τον έχει πλέον ανάγκη αποτελεί το επιστέγασμα μίας σωστής αντίληψης του τι είναι ο γονέας.Η γέφυρα,που μετά το πέρασμα του παιδιού στην άλλη άκρη πρέπει να γκρεμίζεται,όχι να την ενισχύουν με μπετό για να τους έχεις αποκούμπι,ώστε να αισθάνονται μια χαρούλα οι φοβικοί και απελπισμένοι γονείς.
Είμαι αυστηρή,γιατί ποτέ η γνώμη του κόσμου δεν έσωσε κανένα χορό,ούτε οι λαμπάδες σήμαιναν ποτέ αγάπη.Τα ίδια κι οι γονείς μου Chris,ένα ατέλειωτο ψέμα που μηρυκάζουν από φόβο.