Δεν θ'αναφερθώ σε κάτι καινούριο....θ'αναφερθώ στην ανάγκη μου να εκφραστώ γι'αυτά που αισθάνομαι και ν'ακουστώ σε άτομα που σαφώς καταλαβαίνουν το μπέρδεμα που υπάρχει μέσα στο κεφάλι μου....με πολλές ψυχολογικές μεταπτώσεις ανά τα χρόνια τις οποίες απλά προσδιόριζα σαν "ανάποδος γονιδιακός προσδιορισμός" ή κοινώς παραξενιά, οδηγήθηκα με μαθηματική ακρίβεια, ύστερα και από την πίεση της "λευκής βίας" που υπέστησα στον γάμο μου, σε ένα διαζύγιο....στο καινούριο σπίτι, με δύο παιδιά που έπρεπε να υποστηρίξω και με ψυχολογία που έπρεπε με οποιοδήποτε τρόπο να "ανεβάσω", έπιασα κόκκινο...η πίεση ήταν αφόρητη και μετά από 3 μήνες σαν σε νιρβάνα, άρχισαν οι αυτοκτονικές τάσεις...όχι, ποτέ δεν είχα την δύναμη να πραγματοποιήσω τέτοιου είδους σχέδια, όμως αισθανόμουν ανήμπορη, αδύναμη, αποτυχημένη και μόνη...δίπλα μου κάποιος που έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες να με καταλάβει..και μέσα στις προσπάθειες αυτές, με οδήγησε στην καρέκλα της ψυχιάτρου μου...στο πρώτο άκουσμα, θεώρησα ότι τελικά ο πρώην σύζυγος είχε απόλυτο δίκιο όταν με φώναζε τρελή...αυτό ήμουν..? βαριά χρόνια κατάθλιψη η πρώτη διάγνωση της Χαράς (η ψυχίατρος-συμβολικό όνομα)...η βεβαιότητά της ότι μαζί θα βρούμε την λύση, μ'έκανε να αισθάνομαι για πρώτη φορά ίσως στην ζωή μου αισιοδοξία...η πρώτη φαρμακευτική αγωγή (deprevix) μ'έβγαλε λίγο στην επιφάνεια...άρχισε σιγά-σιγά το μυαλό μου να καθαρίζει, να δέχεται τα εξωγενή μηνύματα χωρίς υπερανάλυση και απόδοση ευθυνών μονάχα σε μένα...η ηλιακτίδες με είχαν επιτέλους αγγίξει....
Η αυθυποβολή, μετά από 8 μήνες αγωγής, μεγάλη...πίστευα ότι χωρίς τα φάρμακα θα ξαναγύριζα πίσω, στην θλίψη, στο σκοτάδι...συνέχιζα την ζωή μου "υποβασταζώμενη" από τα φάρμακα, με μικρές πλέον ψυχολογικές μεταπτώσεις...και όταν αυτές μεγάλωναν, φοβόμουν να αποτανθώ στην γιατρό μου, από φόβο μην κοπεί η αγωγή και γίνω χειρότερα...φυσικά στα μεσοδιαστήματα, η συζητήσεις μεταξύ μας συνεχίζονταν κανονικά, βγάζοντας στην επιφάνεια πολλές καλά κρυμμένες πτυχές μου, δίνοντας εξήγηση σε πολλά στραβά της ζωής μου...όμως δεν μπορούσα να κοιτάξω μπροστά...πάντα πίσω...αν είχα καταλάβει πιο νωρίς τί μου συνέβαινε, ίσως είχα καταφέρει να σώσω τον γάμο μου από τον οποίο εγώ αποχώρησα...πάντα το φταίξιμο ήταν δικό μου μέσα στο "δικαστήριο" που είχα οργανώσει μέσα στο μυαλό μου...δεν αισθανόμουν ανάλαφρη...στις μικρές αναλαμπές ευτυχίας, έψαχνα το μαύρο κομμάτι...γιατί θεωρούσα ότι πάντα κάπου εκεί κρυβόταν...γιατί να μην μπορώ να χαρώ??? κόντευα να τρελλαθώ...άρχισα σιγά-σιγά να πιάνω πάλι πάτο...σαν να μην ήθελα να ευτυχίσω, να χαρώ, να ζήσω...Διπολική διαταραχή και ήπια μανιοκατάθλιψη η απόφαση της Χαράς...είχα έναν καινούριο εχθρό τώρα ν'αντιμετωπίσω...τί ήταν πάλι αυτό..?? γιατί τώρα..??? γιατί σε μένα..??? από πού ξεκινάει..?? τί κληρονομιά θα περάσω άραγε στα παιδιά μου..??? θα ζω πάντοτε έτσι, απογοητευμένη, με χιλιάδες ερωτηματικά στο μυαλό μου να χορεύουν τρελά..???
πέρασα στα zalasta...για λίγο πάλι άρχισα να βλέπω φως στο σκοτάδι...και μετά πάλι τίποτα...σαν κάποιος να παίζει με τον διακόπτη του μυαλού μου και να αναβοσβήνει τα φώτα...κόψιμο και το zalasta μετά από λίγο...χωρίς τίποτα για κάποιες μέρες και μετά σταθεροποιητικό διάθεσης...αλήθεια..? μαθαίνει ποτέ κανένας να ζει με αυτό...??:(