είμαι με τη γυναίκα μου 3 χρόνια παντρεμένος... και κοντά 10 χρόνια σχέσης.. από παιδιά 20χρονα...
βάζω τον εαυτό μου να θυμηθεί πότε ήταν ερωτευμένος μαζί της...
ο χρόνος πάει πολύ πίσω... στα 2 πρώτα χρόνια... άλλαξα πολύ από τότε σαν άνθρωπος. και η αλήθεια είναι ότι αφεθήκαμε και οι 2. δεν κάναμε σχεδόν τίποτα για μας. σπίτι - δουλειά. ελάχιστες εκδρομές, ελάχιστες εξόδους.
την απάτησα πριν παντρευτούμε. και δυστυχώς το έκανα και μέσα στο γάμο... παράλληλη σχέση. με όλα τα παρελκόμενα. τηλέφωνα, εμαιλς, και συνευρέσεις... 2η γυναίκα στη κυριολεξία. ένιωθα τόσο γεμάτος... ταιριάζαμε απίστευτα. και περισσότερο στα ενδιαφέροντα και στη σκέψη... εγκεφαλική απιστία. ότι χειρότερο. της έλεγα είσαι φίλη μου απλά :) και τσαντιζόταν. δεν ήθελα να το παραδεχτώ.
τα συναισθήματα πολλά. απο τη πλευρά της αλλά και τη δικιά μου. το ένιωσα... ενιωσα αυτό που μου χε λείψει.. έρωτας.. το ήξερα ότι μου χει λείψει. το χα διαγνώσει ΠΡΙΝ παντρευτώ, αλλά παντρέυτηκα. Το γιατί?? Γιατί είτε χωρίζω είτε παντρευομαι. Πιστευα πως αλλάζοντας επίπεδο στη σχέση μου, θα ερχόταν άνεμος ανανέωσης και θα μασταν καλά. Ελα μου ντε... τώρα πιστεύω πως παντρευτηκα απο καθήκον...
Τα πράγματα είδικά με την εγκυμοσύνη έγιναν χειρότερα.. κιλά, μετατόπιση ενδιαφέροντος, αδιαφορία της γυναίκας μου για την εμφανισή της... παγιδεύτηκα. και ηρθε η σανίδα σωτηρίας.
Η παράλληλη σχέση τελειωσε... Δε πονάω απλά... Υποφέρω... Διότι είδα τον εαυτό μου με μια άλλη γυναίκα. Ονειρευτηκα μια άλλη ζωή μαζί της.... Με μια γυναίκα που πραγματικά ένιωθα και νιώθω πως θα μου δινε πράγματα που δεν τα είχα σε καμία περίπτωση μέχρι τώρα.
Και τώρα τι?? Τα είπα όλα στη γυναίκα μου. Οι τύψεις και οι ενοχές με ξέσκισαν. Της είπα πως έχω πάψει να νιώθω πράγματα για αυτήν εδώ και καιρό. Με αγαπάει... αλλά η κεραμίδα ήταν μεγάλη... λέει πως με απομυθοποίησε, ώρες ώρες της φαντάζω μικρός... είναι λογικό...
Εγώ ακόμα δεν ξέρω τι θέλω.. περιμένω... να φύγει ο πόνος και η ανάμνηση της άλλης. νιώθω ότι έχασα μια ευκαιρία για πραγματική ευτυχία... αν δεν υπήρχε το παιδί όλα θα χαν τελειώσει με το γάμο μου... είναι το μονο σίγουρο.
είχα χρόνια να χαμογελάσω έτσι.. να νιώσω έρωτα, ευτυχία αλλά και τέτοια στοργή... να σε κοιτάει ο άλλος με μελαγχολία και να σου λεει 'να ξερες πόσο πολύ μου αρέσεις'... Προχώρησε εδώ και λίγο καιρό στη ζωή της. Τη ρώτησα 'είσαι ερωτευμένη?' εμμέσως πλην σαφώς μου απάντησε αρνητικά. μου είπε πως έχει ερωτευτεί ελάχιστες φορές στη ζωή της και ότι μια απο αυτές ήταν μαζί μου... ΠΟΝΟΣ, ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΤΥΨΕΙΣ και ΑΓΧΟΣ. ψυχοσωματικά στο μέγιστο... μέχρι και τη προηγούμενη βδομάδα πόναγε το στομάχι μου... Εχω να μιλήσω μαζί της ένα μήνα. να τη δώ (μονο να τη δω) κοντά στους 3. έκοψα την επικοινωνία... της το χα πει.. ότι για να προχωρήσει πρέπει να κόψουμε κάθε επαφή.
Πήγα και σε ψυχολόγο. Εμμονή η διάγνωση. Αγχος της αλλαγής. Να μη πιέζω τον εαυτό μου λέει. Να φλερτάρω... Αλλά να μην δενομαι. Φύσει μονογαμικός μου φαίνεται αδιανόητο.. γιαυτό έφτασα εκεί που έφτασα...
Εγώ περιμένω.... τι περιμένω? Να νιώσω πάλι για τη γυναίκα μου ότι ένιωθα πριν 8 χρόνια.... Όταν είμασταν παιδιά και τρελά ερωτευμένοι... Πως θα γίνει αυτό?? Καταρχάς η εικόνα μας πρέπει να αλλάξει. Εγώ δεν έχω αλλάξει και πολύ απο τότε. Παραμένω αθλητικός, αδύνατος, λίγο πιο ωριμος είμαι. Αυτή όμως άλλαξε... Το σώμα της, το ντυσιμό της... μονο η αγάπη της παραμένει στα ίδια επίπεδα. Δεν με άκουγε όταν της έλεγα να βρει ενδιαφέροντα.. να κάνει γυμναστική, να προσέχει... όλα συσσωρευτηκαν.. και τα έβγαλα με λάθος τρόπο... και με λάθος γυναίκα... με κάποια που μου πρόσφερε απίστευτα πράγματα για τα δεδομένα που είχα στο μυαλό μου. Μοιραία η σύγκριση.... Απο τη μια η γυναίκα μου και απο την άλλη η Γυναίκα με Γ κεφαλαίο. Απο αυτές τις γυναίκες που λες ότι ανεβάζουν επίπεδο τον αντρα... Που σου δίνουν φτερά.... Έξυπνη, δυναμική, με γνωριμίες, ενδιαφέροντα, γεμάτη ζωή και πάθος... πάθος και έρωτα για σένα... ματιά που καθηλώνει, αγκαλιά που σε συνθλίβει. κάθε μέρα μια καινούργια εμπειρία. κάτι είχε να σου πει, κάτι να σου προσφέρει. η δουλειά της της έδινε αυτή τη δυνατότητα. αναλύσεις επί αναλύσεων, για τις σχέσεις των ανθρώπων, για τις εμπειρίες μας, για φιλοσοφικά ζητήματα, για τη μελαγχολία που είχαμε και οι 2 σαν άνθρωποι.
Τώρα θρηνώ την απώλεια της. Ενδόμυχα πιστευω πως καποια μέρα θα μου χτυπήσει το τηλέφωνο... Και θα θέλει να με ξαναδεί. Να μεδει και να κομπιάσει, όπως τότε... να με κοιτάξει με τα μελαγχολικά της μάτια και να μου πει 'να ξερες πόσο μαρέσεις'... και γω να μείνω αμήχανος και να της ψελισω 'και μένα μου αρέσεις...' κρατιόμουν με νύχια και με δόντια να μην αφεθώ. αλλά δε τα κατάφερα. τώρα η καρδιάμου είναι κατειλλημένη και όσο και να θέλω η γυναίκα μου είναι απέξω...
Σεξ κάνουμε... σχεδόν κάθε μέρα μετά απόσα γίνανε. αλλά δεν είναι αυτό που θέλω... όχι απο πλευρά πράξης αλλά απο συναισθημα. τις περισσότερες φορές νιώθω χάλια, παρόλο που είμαι πολύ καλός στη πράξη... Τι ανωμαλία και αυτή.... Προσπαθώ μέσα απο το σεξ να ξεχάσω... να ξεπεράσω... τον έρωτα που ήρθε στα 30 μου... Φοβάμαι ότι δεν θα ξαναερωτευτώ έτσι... ότι είμαι μικρός για να μείνω σε μια ζωή συμβατική, μονο με κάτι από αγάπη.. διότι πραγματικά δεν ξέρω αν έχω μέσα μου αποθέματα αγάπης....
είμαστε σε αναμονή... να περάσουν οι μήνες και να δούμε τι θα γίνει... βασικά να κάνουμε μια νέα αρχή... μπας και το σώσουμε... αλλιώς... η συνέχεια είναι γνωστή. διαζύγιο. νέος κύκλος πόνου, τυψεις, ενοχές για το παιδί, ενοχές και για τη προδοσία της αγάπης της και ενοχές για όλους τους άλλους...τι έχω να ακούσω... ενοχές και για την αγάπη που έχασα. Εκτός και αν... εκτός και αν την ξαναψάξω... της το πα. μην εκπλαγείς αν σε έναν χρόνο με δεις έξω απο τη πόρτα σου... θα σε διεκδικήσω.... εξάλλου εγώ θα χω διαλύσει έναν γάμο με παιδί. Θα το χρωστάω στον εαυτό μου...
Τώρα βάζω πράγματα στη ζωή μου για να γίνω καλύτερα. Νεες δραστηριότητες, ενεργοποίηση παλιών. Και η γυναίκα μου?? Παρηγορήτρα... Αυτά δεν γίνονται... Με αγαπάει τόσο ή απλά με έχει συνηθίσει ?? Το ιδανικό θα ταν αν τελειώναμε μαζί να μέναμε πραγματικοί φίλοι. Οπως αρμόζει σε 2 ανθρώπους που πορευτηκαν απο παιδιά μαζί... Για να μη λείψει τίποτα στο παιδί.. Στη κόρη μου που σχεδόν κάθε βράδυ κοιμάμαι αγκαλιά μαζί της. γιατί φοβάμαι πως στο μέλλον θα την έχω λιγότερο κοντά μου.
Κλαίω συνέχεια... για όλους και για όλα...
Ελπίζω όμως.... Και η ελπίδα μου είναι να ερωτευτώ το κορίτσι που είχα ερωτευτεί τότε. Αλλίως... δε θέλω να γεμίσω τα κενά μου σε άλλη γυναίκα παράλληλα με το γάμο μου... θα χωρισω. διότι δε μου φταιει σε τίποτα. είναι τόσο καλή... αλλά ώρες ώρες και τόσο σκληρή... έτσι μου φαντάζει... τι να πω.. μήπως και απο την πλευρά της τελικά το συναίσθημα έχει ξεθυμανει?? γιαυτό και αυτή η στάση της απέναντί μου?? απέναντι στη προδοσία....