Καλησπέρα σας!
Τον έχασα για πάντα! Μεγαλώσαμε μαζί, δεθήκαμε, αγαπηθήκαμε. Όλη μας η ζωή ήταν γεμάτη από δικούς μας κώδικες. 13 χρόνια κοινής ζωής. Τα 10 χρόνια, ένα ανέμελο ζευγάρι που ζούσε την ζωή, την ρουφούσε. Παντού μαζί, πιασμένοι χέρι χέρι. Τα επόμενα 3 χρόνια παντρεμένοι. Και σχεδόν τα 2 τελευταία χρόνια σε διάσταση. Το σύνολο: 15 χρόνια.
Η ζωή παίζει τα πιο περίεργα παιχνίδια. Παντρευτήκαμε ξεκινώντας έναν καινούργιο κύκλο. Που είχε όνειρα. Εκεί όμως ξεκίνησαν οι δυσκολίες. Δεν έχει νόημα να τις αναφέρω. Λίγο πολύ όλα όσα συμβαίνουν στα περισσότερα ζευγάρια. Και τότε αποφάσισα πως πρέπει να αλλάξουμε ρότα και να πάρει ο καθένας διαφορετικό δρόμο. Και τον πλήγωσα. Και πληγωνόμουν κι εγώ που αποφάσιζα να χωρίσουμε. Ήμασταν και οι δύο πληγωμένοι, όμως εγώ έβλεπα πως έτσι έπρεπε να γίνει. Περάσαμε επίπονες διαδικασίες μέχρι να γίνει τελικά ο χωρισμός. Γιατί έμοιαζε απίστευτος. Ήλπιζε. Και όταν έκλεισε η πόρτα πίσω μου κι έφυγε, έκλαψα. Και ήξερα πως έκλαιγε κι αυτός.
Προσπάθησα να φτιάξω τη ζωή μου από την αρχή και ήλπιζα το ίδιο και γι αυτόν. Δεν χωρίσαμε σαν εχθροί, αγαπιόμασταν πάντα. Μιλούσαμε, συναντιόμασταν, ήμασταν καλά να ξέρουμε πως κι ο άλλος είναι καλά. Δεν ήμασταν όμως. Κι οι δύο θέλαμε μέσα μας να είμαστε πάλι μαζί. Διαζύγιο δεν παίρναμε. Όμως οι καταστάσεις της ζωής δε μας αφήνουν πάντα να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Ούτε εδώ θέλω να πω λεπτομέρειες.
Πέρασε ένας μήνας από τότε που έφυγε για πάντα. Μια νύχτα... με τη μηχανή, έχασε τη ζωή του από άγνωστες μέχρι τώρα αιτίες. Ένα παληκάρι 38 χρονών, ένα πλάσμα πανέμορφο, με ένα τεράστιο χαμόγελο, έσβησε. Έτσι ξαφνικά, σε μια στιγμή, με τον πιο βίαιο τρόπο.
Και δεν μπόρεσα να του πω ότι τον αγαπώ. Η μητέρα του μου είπε, πως ποτέ δε με ξεπέρασε. Τον έβλεπε να κλαίει, να πενθεί. Λίγες μέρες πριν φύγει από τη ζωή, μου είπε πως τίποτα δεν του πάει καλά κι έφυγε βιαστικά. Κι εγώ τον κοίταξα αμίλητη. Ήμουν σκληρή, γιατί έπρεπε να ακολουθήσω την βολικότητα που μου προσέφερε η νέα μου ζωή και να απαρνηθώ την καρδιά μου.
Φταίω. Φταίω γιατί τον άφησα να παλεύει μόνος του, ενώ τον αγαπούσα. Φταίω γιατί νόμιζα πως θα ήταν πάντα εδώ στην γη, ενώ αποδείχτηκε το αντίθετο και με τον χειρότερο τρόπο. Φταίω γιατί δεν είχα τα κότσια να του πω, γύρνα κοντά μου. Τίποτα δεν θα γινόταν αν ήταν ξανά κοντά μου. Τουλάχιστον, όχι τώρα, όχι ακόμα. Και πονάω αφόρητα. Πέθανε ένα κομμάτι μου. Ότι είμαι, είμαι γιατί έζησα μαζί του όλα αυτά τα χρόνια. Μαζί του ζυμώθηκα και έγινα γυναίκα. Κι όμως τον απαρνήθηκα και τον άφησα να φύγει πικραμένος από μένα.
Τώρα πια δεν θυμάμαι τα δύσκολα και τα ενοχλητικά. Μόνο τα υπέροχα και με πονάνε σαν μαχαίρια. Και κάθε λεπτό, ότι κι αν κάνω, ότι κι αν λέω, είναι δεμένο μαζί του. Μόνο που αυτό δεν το σκεφτόμουν πριν. Τώρα το ανακαλύπτω και πονάω ακόμα πιο πολύ.
Μου λείπει εγωιστικά. Αλλά, ας ζούσε, κι ας μην τον ξανάβλεπα ποτέ!