πωσ μπορουμε να βοηθησουμε εναν ναρκομανη?
..το εχω σκεφτει απειρεσ φωρεσ..μα ποτε δεν κατελειξα καπου..
σημερα πηγα τον γιοκα μου στισ κουνιεσ..εκει ητανε 3 ατομα που παιρνανε πρεζα..
τουσ πλησιασα και τουσ ειπα γλυκα και ηρεμα..(γιατι τι φταινε κι αυτοι..αρρωστοι ανθρωποι που χρειαζονται βοηθεια και αγαπη ειναι)
''παιδια...δεν ειναι σωστο να το κανεντε αυτο εδω... εδω ερχονται παιδακια.. θα σασ δει το 5 χρονο και θα ρωταει..μαμα τι κανουν αυτοι?να κανω κι εγω?.... δεν εχουμε παρκακια να πηγαινουμε τα παιδια μασ στην Αθηνα.. ,..οχι εδω...δεν πρεπει... να ειστε καλα..και δυνατοι..
μου ζητησαν συγνωμμη.. τουσ ειπα.. μην μου ζητατε συγνωμη...απλωσ δεν ειναι εδω ο σωστοσ χωροσ(αραγε υπαρχει σωστοσ και καταλληλοσ χωροσ??...οχι βεβαια..)..και στην τελικη το θεμα δεν ειναι αυτο αλλα το θεμα ειναι να βρειτε βοηθεια..αγαπη και στηριξη..
μια κοπελια μου λεει'' εχεισ δικιο ..και σε ευχαρισουμε πολυ..αλλα δεν εχω κανεναν εχουν παιθανει ολοι..ειμαι μονη μου..μενω στουσ δρομουσ.. .. ο οκανα ειναι εδω κοντα.. αλλα ποτε θα με παρουν??σε 10 χρονια...???... να σαι καλα κοπελια....
να ειστε δυνατοι και γεροι...τουσ φωναξα καθοσ εφευγαν...
και ανναρωτιομουν... τι θα μπορουσα να τουσ πω..τι χρειαζονται?...να τουσ ελεγα.. κι εγω αυτοκτονικη και μονη ημουν..μα πηγα σε ψυχιατρο και παλεψα ..???
ειχα μια καλη φιλη..πολυ καλη κοπελα και εξυπνη ..δεν τελειωσε ποτε το σχολειο παρ ολο που στην 2 λυκειου τελειωνε με 18..μετα ηρθαν τα ναρκωτικα.. ολα εγιναν πολυ γρηγορα..
χαθηκαμε..πηγε Αγγλια..οταν γυρισε..την στηριξα ..ετρεχα μαζι τησ σε ψυχιατρεια οκανα κλπ...νοσοκομεια...
για λιγο καιρο κατι πηγενα γινει να 3 φωρεσ γυρισε στα ιδια..ηταν βιαιη.. και αδικη..
τελικα εφυγα απο την ζωη τησ.. οταν μου ειπε πωσ ισωσ δεν γινει ποτε καλα..γιατι τησ αρεσει η ολη φαση.. και τησ αρεσουν τα ναρκωτικα... και λογο του οτι ειναι κατα πολυ ψυχολογικο θεμα.. δεν εβλεπε διεξοδο...
καποιοι απο εσασ..εμασ εδω..εχετε καποια παλια εμπηρεια με ναρκωτικα... περα απο το να ημαστε εκει... τι μπορουμε να κανουμε στα ατομα αυτα? τι βοηθεια να τουσ δωσουμε?
το κακο ειναι πωσ οσο και να τουσ στηριξεισ... στο τελοσ συνηθωσ καλι καταληγουν να παιρνουν ..και να σε κλεβουν....
και ειναι τοσο μα οσο κριμα για ολα αυτα τα παιδια..τοσεσ ζωεσ χαμενεσ..και συνηθωσ απο πολυ αξιολογα παιδια...