Μια ζωή θυμάμαι τη μητέρα μου να είναι συνέχεια προσκολλημένη στη μητέρα της, δλδ τη γιαγιά μου σε σημείο εξάρτησης. Θυμάμαι επίσης καβγάδες με τον πατέρα μου πριν χωρίσουν γι' αυτό το ζήτημα. Δεν ερχόταν πουθενά μαζί μας, συνεχώς έλεγε ότι έπρεπε να μείνει με τους γονείς της, η γιαγιά μου να βρίζει τον πατέρα μου κοκ. Τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα όταν πέθανε ξαφνικά ο θείος μου, αδερφός της μητέρας μου και ήδη είχε πεθάνει ο παππούς μου. Τότε η μητέρα μου μεταφέρθηκε στον κάτω όροφο που μένει η γιαγιά μου κοιμάται, τρώει εκεί, όλη μέρα μαζί της είναι, δεν έχει παρέες, σύντροφο, δουλειά, τίποτα.. Η γιαγιά μου είναι γύρω στα 85, τρελά καλοδιατηρημένη, κοκέτα, συμφεροντολόγα μέχρι το κόκκαλο. Προσπάθησα πάρα πολύ όσο μεγάλωνα και άρχισα να καταλαβαίνω τί παίζεται να της μιλήσω πότε με το καλό, πότε με το άγριο, πότε με φωνές, πότε με χαμόγελο και να της εξηγήσω ότι όλο αυτό δεν είναι normal για εκείνη, μία γυναίκα 53 ετών. Τίποτα..
Χτες λοιπόν είχαμε πάει σε ένα γάμο, παντρευόταν ένας δεύτερος ξάδερφός μου. Ευτυχώς επειδή όλο το σόι ξέρει την κατάσταση, εγώ είχε κανονιστεί να καθίσω σε άλλο τραπέζι με πιο νέα παιδιά. Όλο το βράδυ λοιπόν όποτε γύριζα το βλέμμα στο τραπέζι της μητέρας μου συνέχεια με ρωτούσε "πότε θα φύγουμε?" γιατί κουράστηκε η γιαγιά.. Ούτε λόγος φυσικά να μην ερχόταν η γιαγιά στο τραπέζι.. Αφού την αγνόησα για κάνα 2ωρο, σηκώθηκα να τις πάρω να φύγουμε.. Πήγαμε λοιπόν να χαιρετίσουμε και όταν η μητέρα του γαμπρού (συγγενής μας) της είπε να πάμε τη γιαγιά και να γυρίσουμε εμείς στο γλέντι,η μητέρα μου είπε να γύριζα μόνο εγώ και όταν αρνήθηκα γιατί ήδη είχα ντραπεί αρκετά από το όλο σκηνικό, η μητέρα μου πετάγεται και λέει: "Φοβάται!". Παιδιά τρελάθηκα εκείνη την ώρα.. Φύγαμε άρον άρον και στη διαδρομή ξέσπασα.. Λες και είμαι σαν και εκείνη, να φοβάμαι να κυκλοφορήσω τη νύχτα, να μην κάνω βήμα χωρίς τη μαμά μου. Τους είπα πολύ βαριές κουβέντες για τις οποίες δεν έχω μετανιώσει και στο τέλος της είπα πως τους έχει χάσει όλους από τη ζωή της, χθες έχασε και μένα.
Δεν ξέρω γιατί τα λέω όλα αυτά, απλά ήθελα να τα πω. Πρέπει να φύγω από εδώ, ζω από ανάγκη μαζί τους προς το παρόν, αλλά πρέπει να φύγω να σωθώ.. Να σωθώ από αυτή τη μιζέρια..