Και εδώ αρχίζουν όλα, κρίση πάνικού, άγχους, σωματικά συμπτώματα
Καλησπέρα σας παιδιά.
Με λένε Κώστα και είμαι 29 ετών.
Θα μπω κατευθείαν στο ψητό για να μην σας κουράζω.
Πάντα στην ζωή μου (μέχρι και πριν 3 μήνες) νόμιζα ότι δεν αγχώνομαι για τίποτα.
Μάλιστα έλεγα τόσο συχνά την φράση (σιγα μην αγχωθώ) που τώρα καταλαβαίνω ότι το έλεγα για να το πιστέψω εγώ.
Τέλος πάντων. Πριν 3 μήνες και εκεί που καθόμουν στον καναπέ και έβλεπα τηλεόραση πάνω σε μια μικρή κίνηση άκουσα ένα κρακ στον αυχένα (υπόψιν, επειδή έχω αυχενικό από ένα τροχαίο πιάνομαι συχνά και ακούω πολλά κρακ)
δευτερόλεπτα λοιπόν μετά το κρακ άρχισα να ζεσταίνομαι, να με πιάνει ταχυκαρδία να ιδρώνω να τρέμουν τα πόδια μου και τα λοιπά και τα λοιπά.
Πετάγομαι από τον καναπέ και είπα στην γυναίκα μου να καλέσει ασθενοφόρο. Το μυαλό μου αμέσως πήγε σε εγκεφαλικό. Βγαίνω στο μπαλκόνι προσπαθώντας να αναπνεύσω και σιγά σιγά ηρέμησα. (δεν κράτησε πάνω από 7-9 λεπτά).
Αφού είχα ηρεμήσει σχεδόν τελείως νάσου και το ασθενοφόρο. Με μαζεύουν πάμε στο νοσοκομείο και λέω τα συμπτώματα μου στον εφημερεύοντα ιατρό.
Αυτός μου είπε οτι απλώς φοβήθηκα και μου έκανε και ένα καρδιογράφημα για να μου φύγει και η ιδέα.
Την επόμενη μέρα έφαγα το internet και τελικά έμαθα ότι ήταν κρίση πανικού.
Από τότε έχει προσπαθήσει να με πιάσει πάλι 5-6 φορές αλλά ευτυχώς την πάλεψα και δεν την "'αφησα" να συνεχίσει. Την έβγαλα με ταχυκαρδία και λίγο τρέμουλο στα πόδια :)
------------------------------------------
Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.
Πριν μια εβδομάδα πήγα σε έναν νευρολόγο γιατί τα τελευταία 5 χρόνια έχω ένα τρέμουλο στα χέρια.
Αυτός μου είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι ιδιοπαθής τρόμος αλλά καλό είναι να κάνουμε και μια μαγνητική εγκεφάλου.
Αυτό ήταν! μόλις άκουσα μαγνητική εγκεφάλου τα έκανα πάνω μου.
(ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ εδώ ότι κατά βάθος ήθελα να κάνω αυτή την εξέταση εδώ και κανά 5αρι χρόνια επειδή μια ξαδέρφη μου είναι όγκο στον εγκέφαλο στα 29 της, της οποίας δόξα τον θεό της αφαιρέθηκε με επιτυχία και έχει την υγειά της τώρα)
Για να επανέλθω λοιπόν.... αμφιταλαντευόμουν για 2-3 μέρες για το αν θα πάω να την κάνω ή όχι. (Απλά γιατί τα είχα κάνει πάνω μου :) )
Την 3η ημέρα το αποφασίζω και πάω σφαίρα για μαγνητική. Την επομένη με φωνάζουν για τα αποτελέσματα. Μπαίνω στην κλινική πληρώνω, παίρνω τον φάκελο και πριν καλά καλά βγω από την πόρτα είχα διαβάσει 2-3 παραγράφους μέχρι που φτάνω στην τελευταία γραμμή που έλεγε : Χωρίς ενδοκρανιακά παθολογικά ευρήματα.
Η χαρά μου δεν περιγράφεται. Τρέμω αλλά από χαρά.
Πάω την εξέταση στον νευρολόγο και μου επιβεβαίωσε και αυτός ότι όλα είναι μια χαρά.
Το ίδιο βράδυ αρχίζουν κάποια μουδιάσματα στα δάκτυλα του αριστερού χεριού και του αριστερού ποδιού αλλά και κάποιο μούδιασμα πάνω απο το αριστερό μάτι.
Τι να πω πάλι τα ίδια, είχα ξεχάσει την μεσημεριανή χαρά τα είχα ξεχάσει όλα.
Ξανα στο ίντερνετ λοιπόν , και αρχίζω να βρίσκω όλες τις αρρώστιες που έχουν αυτά τα συμπτώματα με αποκορύφωμα την ΣΚΠ.
Την άλλη μέρα πάλι στον νευρολόγο. Του τα λέω, μου λέει να συνέλθω γιατί μόλις χθες κάναμε μαγνητική και ότι όλα είναι καλά.
Με βάζει στο κρεβάτι μου κάνει τεστακια, με βάζει να βαδίσω και άλλα τέτοια και μετά μου πιάνει την συζήτηση.
Μου είπε ότι είμαι μια χαρά και ότι τα αντανακλαστικά μου βαράνε κόκκινα και ότι πρέπει να ηρεμήσω και να χαλαρώσω.
Μου είπε ότι όλα αυτά είναι από το άγχος.
Το περιέργο είναι ότι ξεαγχώθηκα εν μέρη που όλα τα συμπτώματα είναι συμπτώματα άγχους.
Βέβαια έχουν περάσει 2 μέρες από τότε αλλά τα συμπτώματα τα έχω ακόμα....
Συμβουλέψτε με please !!!
Σας ευχαριστώ και συγνώμη που σας κούρασα!!!!