Οι "ξυλιές" ως τρόπος διαπαιδαγώγησης
Γνωρίζω ότι ίσως σοκάρω κάποιους από τον τίτλο του θέματος και μόνο. Θέλω όμως να διαβάσετε προσεκτικά και να μου πείτε τι θα κάνατε στην θέση μου.
Ο 4 περίπου χρονών γιος μου διαμαρτύρεται τις τελευταίες μέρες γιατί ενώ κατουράει τσούζει το πουλάκι του.
Χθες τον πήγαμε στην παιδίατρο η οποία μας συνέστησε να κάνουμε ανάλυση ούρων για πιθανή ουρολοίμωξη.
Πήγαμε στο μικροβιολογικό και ανέβηκε η μητέρα του μαζί με το παιδί ενώ εγώ περίμενα στο αυτοκίνητο.
Αφού του "έπλυνε" το πουλάκι έπρεπε να κατουρήσει μεσα στο ποτηράκι.Έλα όμως που δεν κατουρούσε με τίποτα γιατί φοβόταν ότι θα τσούξει. Του έταξε ένα σωρό πράγματα, του έδωσε καραμέλα,του έδωσε να πει νερό αλλά τίποτα!
Κάποια στιγμή άρχισε να ουρλιάζει, να φωνάζει ότι δεν θα ξανακατουρήσει ποτέ και να δημιουργεί ένα απίστευτο σκηνικό.
Αφού πέρασαν περίπου 50 λεπτά ανέβηκα στο μικροβιολογικό για να δω τι γίνεται. Όσοι ήταν εκεί έλεγαν και από μια μαλακία για να τον πείσουν να κατουρήσει. Αυτός ούρλιαζε και χτυπιόταν.
Εκεί λοιπόν τους είπα να αφήσουν το παιδί σε εμένα.
Πήρα το ποτηράκι πήγαμε μαζί στην τουαλέτα και του είπα πως αν δεν κατουρήσει θα φάει "ξυλιά" στον πισινό.
Μου είπε πως δεν πρόκειται και την έφαγε...
Κατούρησε και το θέμα τελείωσε σε ένα λεπτό.
(Βέβαια μετά έγινε καυγάς στο σπίτι γιατί η γυναίκα μου θεώρησε ότι ήμουν υπερβολικός)
Σήμερα πήγαμε μαζί κάπου με το αυτοκίνητο. Όταν ήταν να φύγουμε άνοιξα την πίσω πόρτα για τον βάλω στο καρεκλάκι του. Κάποιος που ήθελε να παρκάρει σταμάτησε ανάβοντας τα αλάρμ και σταμάτησε όλη την κυκλοφορία.
Ο γιος μου δεν ήθελε να τον δέσω στο καρεκλάκι με τίποτα. Τίναζε το σώμα του για να με εμποδίσει. Προσπάθησα με δύναμη να τον "πατήσω" στη κοιλιά για να "διπλώσει" και να μπορέσω να τον δέσω αλλά δεν τα κατάφερνα. Τον απείλησα ότι θα φάει ξυλιά και μου είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει και ότι δεν θέλει να τον δέσω.
Τον κατέβασα κάτω, έφαγε μια δυνατή ξυλιά στον πισινό, τον πήραν τα κλάματα και κάθισε στην καρέκλα του να τον δέσω.
Ξεπαρκάραμε και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία...
Με ενδιαφέρει πραγματικά η γνώμη σας, δεν το συνηθίζω να δίνω "ξυλιές" αλλά στα παραδείγματα που σας ανέφερα τι θα κάνατε?