δε βλέπω καμιά ιδιαίτερη αλλαγή
Βλέπω ότι τίποτα δεν αλλάζει στη ζωή μου.
Εδώ και έξι μήνες, μπορεί και παραπάνω κάνω γνωστικοσυμπεριφορική μέθοδο θεραπείας. Τη θεραπεία την κάνω πρώτα για φοβίες και μετά για έμμονες ιδέες, αρνητικές σκέψεις κλπ. Πιο παλιά είχα κάνει άλλες μεθόδους αλλά δε με ικανοποίησαν (μερικά ραντεβού μόνο). Αυτή μέθοδος με ενθουσίασε, ένοιωθα ότι θα μου πρόσφερε την αλλαγή.
Εντούτοις βλέπω ότι δε γίνεται καμιά ιδιαίτερη αλλαγή στη ζωή μου, οι φοβίες παραμένουν, υπερβάσεις για να ξεπεράσω ελάχιστες, το ίδιο και οι σκέψεις. Ακόμα και αυτά που κάνω εφαρμόζοντας τη μέθοδο είναι σα να κοροϊδεύω τον εαυτό μου. Να κάνω μικροπράγματα και να νομίζω ότι έγινε κάτι ενώ το πραγματικό πρόβλημα παραμένει.
Νομίζω ότι δε δουλεύει η μέθοδος αυτή ίσως και να μη δουλεύει ούτε καμιά άλλη . Ίσως τα προβλήματα αυτά έχουν ριζώσει τόσο έντονα μέσα μου, αφού έχουν ξεκινήσει από την παιδική ηλικία που δε φεύγουν. Μου έχουν στερήσει πολλά. Και η βελτίωση στη ζωή μου νοιώθω να μην είναι μεγάλη. Βλέπω τον εαυτό μου, τον τελευταίο καιρό να μην εκφράζεται όπως θέλει, να απομονώνεται και να μη μπορεί να διεκδικήσει. Ίσως είμαι πολύ αδύναμος ή έχουν ριζώσει όλα αυτά τόσο έντονα μέσα μου ή δεν έχω τη θέληση ή όλα αυτά μαζί. Παρά το ότι θα ήθελα πολύ την αλλαγή. Να νοιώθω ότι πρέπει να αλλάξει ο εγκέφαλος για να προχωρήσω.
Έχει κανείς καμιά ιδέα; Ή να προτείνει κάτι διαφορετικό;