Λοιπόν, σου απαντάω σε όλα ένα ένα:
Quote:
Originally Posted by
yiuli
lightbluepath, ή δεν κατάλαβες καλά αυτά που έγραψα αρχικά ή κάτι δεν έγραψα σωστά εγω..Εξαρχής το ποστ μου αναφερόταν στους έφηβους σήμερα..Έφηβους και όχι μεγαλύτερης ηλικίας...
Είπα εγώ για μεγαλύτερης ηλικίας; Και αν ναι, που το είδες;
Quote:
Όταν βλέπω, λοιπόν, μια δεκαπεντάχρονη να ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τις τρίχες της και πως θα ρίξει το τάδε αγόρι στο σχολείο και δεν διαβάζει και ξαφνικά στην τρίτη λυκείου της φταίει το σύστημα εξετάσεων και δεν μπορεί να περάσει σε ένα καλό πανεπιστήμιο, ε όχι αυτή την κοπέλα την θεωρώ αλλού γι αλλού..Γιατί πολύ απλά δεν αξίζει να μπει σε ένα καλό πανεπιστήμιο..
Κρίνεις πολύ και αυτό δεν είναι καλό. Είσαι άδικη. Πρώτον, το σύστημα εξετάσεων όντως φταίει, είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αυστηρό. Στο εξωτερικό νομίζω περνάνε όλοι στο Πανεπιστήμιο, εδώ, ένας λόγος που δεν γίνεται αυτό, είναι ότι δεν υπάρχουν θέσεις- γιατί δεν υπάρχουν λεφτά. Κατανοητό; Δεύτερον. Είναι δικαίωμά της της κοπέλας να κάνει ότι θέλει, και να κρίνει ένα σύστημα, πάνω από όλα ο άνθρωπος να είναι καλά, και δεν πα να με κρίνεις γι'αυτό, αφού όλους τους κρίνεις..
Quote:
Όσο για το θέμα ορμών των 13χρονών το θεωρώ φυσική εξέλιξη του σώματος αφού με την είσοδο στην εφηβεία αρχίζει το παιδί να αναπτύσσεται και να ασχολείται με τέτοιου είδους θέματα..Κ κάπου εκεί πρέπει να παρεξηγήθηκα...Δεν θεωρώ αφύσικο να ασχολείται ένας έφηβος με αυτό..Αν είναι δυνατόν...Απλά όταν βλέπω μια κοπέλα να ντύνεται προκλητικά στο σχολείο, να βάφεται λες και πάει σε μπουζούκια, να μιλάει σαν νταλικέρης με αισχρό λεξιλόγιο και να θεωρείται και από τους άλλους in αυτό το θεωρώ ξεπεσμό...Και πίστεψε με αυτά που λέω δεν είναι η μειοψηφία, αλλά αν όχι πλειοψηφία, ενα πολύ συχνό φαινόμενο..
Οκ, γνώμη σου εγώ διαφωνώ. Πιστεύω και πάλι ότι είναι δικαίωμα του καθένα να ντύνεται και να μιλάει όπως θέλει. Δεν είμαι υπέρ της χούντας.
Quote:
Εκεί αντιδρώ εγω...Στο να μαθαίνει μια κοπέλα στα 14 ότι έρωτας είναι 10 λεπτά στην τουαλέτα ενός μαγαζιού μια πίπα και ένα δαχτυλάκι και τέλος..Με καθόλου συναίσθημα και κυρίως καθόλου προφύλαξη..Κ όχι απλά να την "παρασύρει" το αγόρι αλλά πολλές φορές κορίτσια να στριμώχνουν τα αγόρια για μια πίπα στα γρήγορα...Εάν αυτό το θεωρείς εσυ ωραίο, τότε δεκτόν.Πάσο..Πουριτανή σε τέτοια θέματα ναι μπορείς να με πεις.Γιατί αλλιώς έμαθα εγω να δίνω το κορμί μου..Πλήρει συνειδήση..Και στα 13 δεν ξέρεις καν το σώμα σου.Πόσο μάλλον να το δίνεις..
Πάλι δικαίωμά της, τώρα το να μην παίρνει προφύλαξη είναι ανησυχία για κίνδυνο, και όχι αιτία να τις κρίνουμε. Και βλέπω ότι ξεχωρίζεις λίγο τις γυναίκες. Δεν είδα να έκρινες καθόλου τα αγόρια, αντίθετα για τα κορίτσια λες σε δύο προτάσεις.
Quote:
Κατα τα άλλα και εγω έχω μια αδερφή σε αυτή την ηλικία στην οποία είμαι πολύ ανοιχτή και πρόθυμη να της εξηγήσω το οτιδήποτε..Και να της δείξω πως θα πλένεται και να πάμε μαζί σε γιατρό αν χρειαστεί και πως να παίρνει προφυλάξεις..Και το κάνω..Πουριτανή στα θέματα πληροφόρησης και taboo μόνο εμένα δεν μπορείς να πεις...
Οκ, τιμή σου σε αυτό, αν και με αυτές τις απόψεις που έχεις δεν χαίρομαι να στο λέω, σόρυ φυσική αντίδραση.
Quote:
Οταν απάντησα στον/στην Boltseed για κοπέλες που ασχολούνται μόνο με cosmopolitan και μαλλιά μιλούσα για έφηβες, και όχι γενικά αλλά ειδικά για εκείνες που ασχολούνται μόνο με αυτά..Δεν αναφέρθηκα σε μεγαλύτερες ηλικίες, στις οποίες συμφωνώ μαζί σου ότι η ενασχόληση με τον εαυτό τους είναι καλό..Και μάλιστα είμαι η ίδια της άποψης ότι μια γυναίκα πρέπει να φροντίζει τον εαυτό της όχι για τους άλλους αλλά για εκείνη..Εσυ λοιπόν άλλο κατάλαβες..
Γιατί, οι έφηβες είναι κατώτερες και δεν μπορούν να νοιάζονται για τον εαυτό τους; Κοίτα, δεν θέλω να σου επιτίθομαι, αλλά δεν ξέρω τι άλλο να σου πω. Μου φαίνονται πολύ κουφά αυτά που μου λες. Και δεν τα πιστεύεις μόνο εσύ, δυστυχώς τα πιστεύουν κι άλλοι πολλοί.
Quote:
Και για να σου απαντήσω στην ερώτηση αει και τει υπάρχουν πολλά..Υπάρχει και η νομική υπάρχει και το τει ανθοκομίας...Δεν νομίζω ότι αν πει σε ένα φοιτητή νομικής ότι έκανε τον ίδιο κόπο με τον άλλο να συμφωνήσει..Και εγω κουράστηκα πολύ για να μπω στο πανεπιστήμιο και όλοι οι άλλοι..Ειδικά στις πανελλήνιες δεν νομίζω να τίθεται θέμα αξιοπιστίας..
Οκ, ελπίζω να το πιστεύεις αυτό, γιατί εγώ άλλο κατάλαβα. Αυτό έλειπε δηλαδή, να αμφισβητήσεις και τις εξετάσεις του άλλου...
Quote:
Όταν είπα για κάθε καρυδιάς καρύδι αναφερόμουν σε ατομα που μπήκαν απλά για να μπουν..Που μετά τις πανελλήνιες ασχολήθηκαν με τις παρατάξεις και μεγαλοπιάστηκαν και έκαναν 7+ χρόνια να την τελειώσουν..Κ κυρίως για άτομα που παίρνουν εν τέλει πτυχίο με μηδέν γνώσεις..
Όσο γι'αυτό, πάλι διαφωνώ, γιατί όσοι έκαναν 7+ χρόνια να την τελειώσουν, μπορεί να είχαν ψυχολογικά προβλήματα, μπορεί να δούλευαν, μπορεί να ήθελαν να ξεκουραστούν από τα τόσα χρόνια στο σχολείο και τις πανελλήνιες, με τίποτα όμως δεν μπορείς να τους πεις κάθε καρυδιάς καρύδι. Αν είναι δυνατόν. Πως κρίνεις έτσι; Δηλαδή τον θάβεις τον άλλον επειδή απλά δεν τελείωσε όταν έπρεπε το Πανεπιστήμιο; Το μάτι μου.
Quote:
Με φίλους σε αει δεν γίνεται να μην έχεις ακούσει κάτι αντίστοιχο..Δεν γίνεται να πιστεύεις ότι όλοι μπαίνουν σε καλές σχολές, όλοι παίρνουν καλούς βαθμούς, όλοι είναι καλοί γνώστες του αντικειμένου που σπουδάζουν και όλοι συνεχίζουν με master και phd.
Εννοείται ότι δεν είναι όλοι το ίδιο, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Ο καθένας με τις δυνατότητές του, δεν μπορούν όλοι να γίνουν επιστήμονες.
Quote:
Για ελληνικά πανεπιστήμια μιλάμε, εκτός και αν δεν έχεις περάσει καμιά βόλτα από κανένα να δεις τι παίζει..Γιατί εγω κοπέλα μεγαλύτερου έτους από εμένα, σε τμήμα διεθνών και ευρωπαικών σπουδών να μην ξέρει τι είναι η κρίση των ιμίων δεν ξέρω πως να την χαρακτηρίσω..
Γιατί να τη χαρακτηρίσεις ρε συ; Έλεος, μην πέσει κάποιος στο στόμα σου. Αν κρίνεις έτσι για κάποιον που απλά δεν ξέρει κάτι, όπως κάνουν και πολλοί άλλοι βέβαια, φαντάσου τι θα λες/λένε για πιο σοβαρά θέματα. Εκτός και αν θεωρείς σοβαρό το να μην ξέρει κάποιος κάτι.
Quote:
Τέλος, για το θέμα των one night stand που δεν έχει σχέση τόσο με τους έφηβους απλά το θέμα λίγο εφυγε εγω έχω δει πολλές φορές μπροστά στα μάτια μου γυναίκα να ενθαρύνει άντρα που μόλις γνώρισε για one night stand..Και περισσότερες φορές έχω ακούσει από αντρες να τους έχει τύχει...Αυτό βεβαια δεν γίνεται από "συναισθηματικές" γυναίκες που ψάχνουν σχέση αλλά από γυναίκες που ξέρουν τι ζητάνε και που να το βρουν..Δεν το ενθαρρυνω απλά λέω ότι υπάρχει και η μια περίπτωση και η άλλη..
Κοίτα, γι'αυτό το τελευταίο σίγουρα υπάρχουν και τέτοιες που από τη φύση τους είναι έτσι, αλλά οι περισσότερες το κάνουν επειδή είναι "της μόδας". Και αυτό φαίνεται επειδή παλιά οι γυναίκες δεν το έκαναν συχνά, ενώ οι άντρες το έκαναν. Και τελοσπάντων το πιστεύω αυτό ότι οι γυναίκες είναι πιο συναισθηματικές, οι άντρες δεν είναι καθόλου κατα την ακρίβεια, από όσους ξέρω.