Οταν ξερεις που πρεπει να πας αλλα δε μπορεις
το θεμα το ανοιξα λογο της ερωτησης της RainAndWind αλλα νομιζω αφορα κι αλλους...
η Ελλαδα εχει καταντησει ανυποφορη, οι πιο πολλοι φευγουν απο εδω, ειδικα οι φοιτητες οι κωλοφαρδοι που τους δεχονται παντου. οσοι εχουμε μεινει πισω προσπαθουμε κι ελπιζουμε, ή απλα το βουλωνουμε και σαπιζουμε μεχρι οσο αντεξουμε.
οταν καποιος λοιπον ξερει κι εχει βρει σε ποια χωρα θελει να παει για να ειναι ευτυχισμενος, αλλα λογο καποιου γελοιου -για μενα προσωπικα- λογου μαζι και των συνηθισμενων προβληματων, δε μπορει να μετακομισει μονιμα εκει που θελει... τοτε τι κανει ?
ο γελοιος αυτος λογος ειναι τα χαρτια! βιζα, διαβατηρια, δικαιολογητικα, κι ενα σωρο αλλα αχρηστα κωλοχαρτα που δυσκολα βγαινουν, και στην ουσια λενε το αυτονοητο, οτι εισαι εσυ και θελεις να γινεις μονιμος κατοικος της χωρας.
γραφω για βιζα γιατι εκτος Ευρωπης απαιτειται. σε ορισμενες χωρες σου τη δινουν για να μεινεις ΜΟΝΟ αν δουλευεις, για να βρεις δουλεια ομως και να εισαι εκει πρεπει να εχεις βιζα. αλλου θελουν μεχρι και 3 χρονια για να σε δεχτουν...
φυσικα εγω δεν εχω ουτε εδω σιγουρη δουλεια, θα εχω εκει περα ? βεβαια απο τα 19 μου που το σκεφτομαι να φυγω, εκανα οικονομια, εχω καμποσα λεφτα στην ακρη. αλλα και παλι εδω ειμαστε φτωχοι, αυτα που εχω εκει θα μοιαζουν με ψιχουλα, δε θα φτανουν ουτε σπιτι να βρεις.
αλλο μεγαλο προβλημα η γλωσσα. εγω γνωριζω μονο αγγλικα. με σκατενια προφορα (λογο Ελλαδας) αλλα λιγακι μπορω να συνενοηθω. εαν εκει δε μιλανε αγγλικα, αναγκαστικα θα πρεπει να ξερεις τη γλωσσα, αλλιως σιγα μη σε παρουν σε καμια δουλεια...
ειναι λες και βλεπω ενα σωρο τεραστια προβληματα, και τελικα νιωθω οτι δε θα μπορεσω ποτε να μετακομισω εξωτερικο.
υποστηριξη δεν υπαρχει απο κανεναν απολυτως, μεχρι και οι γονεις μου ειναι αντιθετοι σ'αυτην την ιδεα.
σ'αυτες τις περιπτωσεις τι κανεις?
παραμενεις εδω στην αρρωστημενη ζωη που εχεις μεχρι να αυτοκτονησεις ή να τρελαθεις τελειως και να σκοτωσεις?
ή ανοιγεις τη πορτα και φευγεις χωρις να ετοιμασεις τπτ, ελπιζωντας να μπεις αλλα και να παραμεινεις παρανομα εκει που θελεις, βρισκωντας τα ολα ετοιμα?
αλλος κανεις που να σκεφτεται παρομοια και να θελει να φυγει δεν υπαρχει?
εστω καποιος που να δουλευει σε πρεσβεια ή αλλο σχετικο, μπας και μας δωσει καμια πιο ευκολη λυση?