Originally Posted by
DissolvedGirl
Εγώ πάλι είμαι της εντελώς αντίθετης άποψης. Μην της πεις τίποτα και δούλεψε το εσύ από μέσα σου, γιατί όπως έχεις πει και η ίδια, η κοπέλα δεν σου κάνει κάτι ηθελημένα η και άθελα της. Αυτό είναι θέμα που έχεις εσύ με τον εαυτό σου.
Άνεμε να σου πω την πιθανότερη εξέλιξη στο σενάριο που προτείνεις; Σκέψου να είσαι εσύ στη θέση της κοπέλας και να έρθει κάποιος που νόμιζες φίλος σου και να σου εκμυστηρευτεί "Ξέρεις, εδώ και κάποιο καιρό έχω πρόβλημα μαζί σου. Χωρίς να κανεις κάτι, με εκνευρίζει η παρουσία σου, σε θεωρώ ηλίθιο άτομο για χαζούς λόγους, αν και ξέρω ότι δεν είσαι. Με ενοχλεί που είσαι δημοφιλής στην παρέα και τραβάς τα βλέμματα πάνω σου, με πειράζει που όταν βρισκόμαστε ανάμεσα σε κόσμο ενδιαφέρονται όλοι για εσένα αλλα εγώ μένω στη γωνια... αλλα δεν φταίς εσύ, είναι δικό μου θέμα και το καταλαβαίνω." Εκτος του ότι αμέσως θα χαρακτηριστείς ως άτομο με φοβερα κόμπλεξ, φαντάζεσαι τι θα γίνει μετά στην παρέα;
Η κοπέλα θα αρχίσει να απομακρύνεται από την stellou, γιατί ποιος θέλει διπλα του ένα άτομο που το ζηλεύει και δεν αισθάνεται άνετα μαζί του; Δεν θα το κάνει επιδεικτικά, αλλα θα αποφεύγει να είναι μονη μαζί της κτλ. Η υπόλοιπη παρέα δεν θα αργήσει να πιάσει την αρνητική αύρα μεταξύ των 2, και αυτά τα πράγματα γίνονται πολύ γρήγορα αντικείμενο κουτσομπολιού. Θα φτάσει κάποια στιγμή που οι υπόλοιποι θα μάθουν τι ειπώθηκε, και μπορεί να αναγκαστούν να διαλέξουν μεριά, και η δεμένη παρέα που μας λέει η stellou ότι έχει δημιουργηθεί θα φτάσει στα πρόθυρα διάλυσης... και λυπάμαι που θα το πω, αλλα νομίζω ότι η πλειοψηφία των υπολοιπων ατόμων θα ταχθούν με το "μέρος" της άλλης κοπέλας (χωρίς η ίδια να έχει βάλει τον εαυτό της σε θέση αντιμέτωπη με την stellou, αλλα έτσι είναι αυτά τα πράγματα στην ηλικία μας), αν για όχι κανέναν καλύτερο λόγο, απλά επειδή θα "κατηγορήσουν" την stellou ότι αυτή ξεκίνησε όλη την αναταραχή.
Stellou μου, εγώ να σε ρωτήσω κάτι άλλο: Μήπως επειδή άλλαξες πόλη, και ξαφνικά βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός, περισσότερο στρές και -συγγνώμη για την σκληρότητα το σχολιου μου- υπάρχει κάποιος που (φαινομενικά τουλάχιστον) τα καταφέρνει καλύτερα από εσένα (η έστω εσύ το νομίζεις;) ενώ αναλογικά είστε μάλλον σε ίσo επίπεδο, το επιρρίπτεις στην εμφάνιση της; Μήπως επειδή εσύ προσπάθησες πραγματικά να μπεις στη σχολη που σου αρέσει, ενοχλείσαι που κάποιος άλλος τα πάει εξίσου καλά και έχει μεγαλύτερη αποδοχή στη φάση των γνωριμιών όπου βρίσκεστε τώρα, και νομίζεις ότι είναι απλά και μονο λόγω εμφάνισης; Αν χώρισες κιόλας πρόσφατα, νομίζω ότι είναι πιο απλά τα πράγματα, αφού έχω την εντύπωση ότι πιστεύεις πως η ομορφιά της την κάνει να προσελκύει όλους τους γύρω της, ενώ εσύ που είσαι ελεύθερη και ωραία δεν τραβάς την προσοχή ως ίση υποψηφια. (Εκτος αν χώρισες το καλοκαίρι και τώρα είσαι ήδη σε άλλη σχέση οποτε sorry, κάπου μπερδεύτηκα με τα ερωτικά σου)
H απλή και πικρή αλήθεια είναι ότι η ομορφιά παίζει ρολο στην πρώτη εντύπωση που κάνουμε στους άλλους. Και κατ'εμέ, κάπου εκεί σταματάει και η δύναμη της. Η εξωτερική εμφάνιση παίζει ρολο στο ποσα άτομα θα προσελκύσουμε με την πρώτη ματια, και την ίδια στιγμή ποσα άτομα θα "κομπλαρουμε" για τον ίδιο λόγο. Το πόσους και τι είδους θα κρατήσουμε διπλα μας όμως, εξαρτάται από το τι έχουμε μέσα μας, και δεν πα να έχεις τα πιο γαλανά ματια της υφηλίου, αν το στόμα σου πετάει βατράχια, δύσκολα θα κρατήσεις κάποιον ευπρεπή και έξυπνο άνθρωπο διπλα σου.
Αν έχω καταλάβει καλά, η κοπέλα έχει όλο το πακέτο, εμφάνιση, τρόπους, μυαλό, ταλέντο κτλ... E αντί να τσαντιζεσαι που η φύση ήταν επιεικής μαζί της, δεν επικεντρώνεσαι στα δικά σου ταλέντα (για να τα καλλιεργήσεις) και ελαττώματα (για να τα εξαλείψεις) και να τα φτιάξεις με τον εαυτό σου πρώτα; Είπες κάπου ότι ναι , με εκνευρίζει επίσης το γεγονός ότι ενώ γενικώς λοιπον νιώθω τόσο καλά και ανανεωμένη , υπάρχει ένα άτομο που μου απορροφάει τόση ενέργεια. Εσύ είσαι αυτή που τις δίνεις την ενέργεια καλή μου stellou, μιας και η ίδια δε φαίνεται να ταράζεται, ούτε καν την απορροφάει και αντανακλάται πάνω της χωρίς να της κάνει καμια διαφορα. Μονο εσύ κανεις κακό στον εαυτό σου... φαντάσου όμως τι διαμάντια θα δημιουργήσεις αν επικεντρώσεις όλη αυτή την ενέργεια σε εσένα!