πως γινομαστε καλυτεροι ανθρωποι?πως βρισκουμε τροπο να νιωθουμε ομορφα και ολοκληρωμενα με τον εαυτο μας?
Printable View
πως γινομαστε καλυτεροι ανθρωποι?πως βρισκουμε τροπο να νιωθουμε ομορφα και ολοκληρωμενα με τον εαυτο μας?
ειμαι ο πλεον αναρμοδιος για να απαντησω εδω. οσες προσπαθειες κι αν κανω, τελικα δεν μπορω να γινω καλυτερος ανθρωπος. το χειροτερο παντως ειναι δινωντας αισθηματα... που τελικα περιμενεις να τα παρεις και πισω, αλλα δυστυχως ποτε δε παει ετσι (γιατι συνηθως τα δινουμε στον λαθος ανθρωπο)...
δε μπορω να δεχτω οτι δεν βελτιωνομαστε,απλα το πως δε ξερω
Νομίζω βάζοντας στόχους κι εκπληρώνοντας τους, μαθαίνοντας να γυρνάμε το κλειδί πιο αργά στη κλειδαριά, να περπατάμε βραδύτερα, να κοιτάζουμε την πραγματικότητα κατάματα (όσο αντέχουμε κάθε φορά), συγχωρώντας αν αυτό επιτρέπεται, συμφιλιωνόμενοι αν απαγορεύεται. Δημιουργώντας το δικό μας χώρο (μέσα κι έξω), τολμώντας, εμπιστευόμενοι τους άλλους. Κι επιτρέποντας, μερικές φορές, στον εαυτό μας να κάνει κι ένα βήμα πίσω.
Εγώ θα έλεγα πως γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι όταν βρίσκουμε την ισσοροπία αγάπης μεταξύ εμάς και των άλλων. Πχ, να βρούμε τη χρυσή τομή του να αγαπάμε τους άλλους ισότιμα με μας. Να καταλαβαίνουμε, να κατανοούμε, να συγχωρούμε να εκτιμάμε τη ζωή και τους γυρω μας.
Πιστεύω πως είναι κάποια βήματα που μας οδηγούν στην ολοκλήρωση.
θελω να πατησω ενα κουμπι και να τα βρω με τον εαυτο μου και να γινω αυτο που θελω
αν το βρεις πες μου που ειναι να το πατησω και γω :)
μπα μη περιμενεις απο μενα...δεν τα χω καθολου καλα με τον εαυτο μου
.............οταν μαθαινουμε να σεβομαστε.........
ο ερωτας, νομιζω, μας κανει να θελουμε να γινουμε καλυτεροι!
Μονος δρομος για μενα ειναι η αυτογνωσια....
Μονο αν ξερεις ποιος πραγματικα εισαι μπορεις να βελτιωθεις...επισης πρεπει να θες να βελτιωθεις...
Σαν ενα πρωτο βημα θα σου προτεινα να αποτιναξεις τις μικροτητες οπως ζηλεια, υπεροψια, εγωισμος....ειναι μια πολυ καλη αρχη...
Επισης να αποτιναξεις οπως και δηποτε την τεμπελια και την οκνηρια σωματος και πνευματος!
Είναι στον άνθρωπο πιστεύω. Μερικοί δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν πολύ για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Δίνουν ότι περίσσεψε από το φαγητό τους στα ζωντανά, δίνουν ένα φράγκο στον φτωχό, μοιράζονται ένα χαμόγελο στον διπλανό τους που το έχει ανάγκη και είναι πιο κοινωνικοί. Το να γίνει κάποιος χειρότερος πάντως είναι πολύ πιο εύκολο και γι'αυτό άλλωστε οι τέλειοι ζουν μόνο στα παραμύθια, γιατί στην πραγματική ζωή επικρατεί το συμφέρον, η υποκρισία και ο εγωισμός.
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...LLs831JMq6kKB4
insect nice person
just you!